Yaşam

Ekmek Kadayıfı Evde Bu Kadar Kolay Olur Mu Demeyin! Şerbetli Osmanlı Lezzetini Deneyin...

Osmanlı mutfağından günümüze gelen ekmek kadayıfı evde çok pratik hazırlanıyor. Şerbetle yumuşayan kadayıfa kaymak eklendi mi lezzet zirve yapıyor. Tarifi haberde.

Abone Ol

Osmanlı'dan Gelen Tatlı Miras: Ekmek Kadayıfı Evinizde Bambaşka Bir Hale Bürünecek

Eskilerin bayramdan önceki akşam mis gibi şerbet kokularıyla yaptığı ekmek kadayıfı, mutfakta nostalji arayanlar için birebir. Bu tarifle evde, el oyalamadan şahane bir kadayıf yapacaksınız.

Malzemeler Hazırsa Tatlı Başlasın

  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı ya da yuvarlak bayat ekmek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için: Kaymak ya da kıvamlı krem şanti

Önce Kadayıfı Islat

Kadayıfı geniş bir tepsiye al. Üzerine ılık su dök, 10-15 dakika beklet. İyice yumuşayınca fazla suyunu süz. Dağıtmadan dikkatli ol.

Şerbeti Kaynatmaya Başla

Şekerle suyu tencereye al, karıştır. Kaynayınca limon suyunu ekle. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynat. Şerbet hazır.

Şerbeti Üzerine Gezdir

Sıcak şerbeti kadayıfın üzerine dök. Sadece dökmekle kalma, kaşıkla üstüne üstüne bastırarak iyice yedir. Şerbeti içsin.

Biraz Dinlensin, Sonra Kaymakla Taçlansın

Tatlıyı 1-2 saat dinlendir. Ilık ya da soğuk şekilde dilimle. Üzerine bol kaymak ekle. Yanına da sade bir Türk kahvesi mis gibi gider.

Sağlık Haber, sağlık ve yaşam hakkında güncel haberler yayınlayan bir haber sitesidir. Sitede, hastalıklar, tedaviler, beslenme, diyet, egzersiz ve diğer sağlık konuları hakkında haberler yer almaktadır. Sağlık Haber, sağlık ve yaşamla ilgili haberleri takip etmek isteyenler için bir kaynaktır. Sağlık, bir kişinin fiziksel, mental ve sosyal olarak iyi olma halidir. Sağlık, insanların yaşam kalitesini doğrudan etkilemektedir. Sağlıklı bir yaşam sürmek için, sağlıklı bir beslenme düzeni, düzenli egzersiz ve stresten uzak durmak önemlidir...bu katagorideki yazılar sağlık tavsiyesi değidlir. doktrounuza başvurun.. Bu içerik, ticari İŞ BİRLİĞİ veya REKLAM içerebilir