Yaşam

Ekmek Kadayıfı Evde Bu Kadar Kolay Olur Mu Demeyin! Şerbetli Osmanlı Lezzetini Deneyin...

Osmanlı mutfağından günümüze gelen ekmek kadayıfı evde çok pratik hazırlanıyor. Şerbetle yumuşayan kadayıfa kaymak eklendi mi lezzet zirve yapıyor. Tarifi haberde.

Abone Ol

Osmanlı'dan Gelen Tatlı Miras: Ekmek Kadayıfı Evinizde Bambaşka Bir Hale Bürünecek

Eskilerin bayramdan önceki akşam mis gibi şerbet kokularıyla yaptığı ekmek kadayıfı, mutfakta nostalji arayanlar için birebir. Bu tarifle evde, el oyalamadan şahane bir kadayıf yapacaksınız.

Malzemeler Hazırsa Tatlı Başlasın

  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı ya da yuvarlak bayat ekmek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için: Kaymak ya da kıvamlı krem şanti

Önce Kadayıfı Islat

Kadayıfı geniş bir tepsiye al. Üzerine ılık su dök, 10-15 dakika beklet. İyice yumuşayınca fazla suyunu süz. Dağıtmadan dikkatli ol.

Şerbeti Kaynatmaya Başla

Şekerle suyu tencereye al, karıştır. Kaynayınca limon suyunu ekle. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynat. Şerbet hazır.

Şerbeti Üzerine Gezdir

Sıcak şerbeti kadayıfın üzerine dök. Sadece dökmekle kalma, kaşıkla üstüne üstüne bastırarak iyice yedir. Şerbeti içsin.

Biraz Dinlensin, Sonra Kaymakla Taçlansın

Tatlıyı 1-2 saat dinlendir. Ilık ya da soğuk şekilde dilimle. Üzerine bol kaymak ekle. Yanına da sade bir Türk kahvesi mis gibi gider.

Samsun Fındık Fiyatları Samsun RSS