EKONOMİ

Erken hasatla kilosu 60 TL'den sezona giriş yaptı

Erken hasat, kalite ve pazara erişim avantajlarıyla tarımsal üretimin stratejik bölgelerinden biri konumundaki kentte, karpuz, örtü altı üretim teknikleriyle ülkede en erken pazara sunulan ürünlerden biri oluyor.

Erken hasatla kilosu 60 TL'den sezona giriş yaptı
Abone Ol

Yaklaşık 4 ay önce seralara dikilen fideler, ürün vermeye başladı. Olgunlaşan karpuzlar, sabahları hasat edilerek marketlere ve pazarlara taşınıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Antalya'da 59 bin 149 dekarda karpuz üretimi yapıldığını ve bunun 11 bin 428 dekarlık kısmının örtü altı üretim olduğunu söyledi.

Kentte yıllık toplam 360 bin ton civarında karpuz üretildiğini, bunun da 76 bin 812 tonunun seralarda yetiştirildiğini dile getiren Erkal, şöyle konuştu:

"Karpuzda Antalya özel, çünkü ilk turfanda karpuzlar Antalya'da çıkıyor. Türkiye'de yaklaşık 3,2 milyon ton karpuz üretimi var, bunun yüzde 11'i, yaklaşık 360 bin tonu Antalya'da üretiliyor. Örtü altında karpuz üretimi çok fazla yerde yapılmıyor. Antalya'da ürettiğimiz karpuzun yaklaşık beşte biri seralarda yetiştiriliyor."

Samsun Fındık Fiyatları Samsun RSS