Hiç şüphesiz her canlı gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümü tatmıştır. Her canlı gibi onunda bir ölüm tarihi ve ölüm nedeni vardır .Atatürk ölmeden önce şunu söylemiştir "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. İşte bu söz ne sıradan bir liderin sözü ,ne de laf olsun diye söylenmiş basit bir sözdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelesinde yüce Türk Milletini küllerinden dirilten , hep diri kalması ve hep gelişmesi için izleyeceği yolu gösteren gerçek bir dünya lideridir. Onun liderliğini bütün dünya milletleri dün olduğu gibi bugünde kabul etmiştir. Onun izinden yürüyen yüce Türk Milleti ,bu coğrafyada bağımsız , özgür ve daima ilerleme yolunda olan asil bir millettir; bağımsız bir devlettir. İşte bu yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu yanıyla ölümsüzdür. Ölümlü olanlar ise yüce Türk Milletinin Atatürk sevgisini yok etmek için her alanda fitne tohumu ekip "olmasaydı olurduk" diyenlerdir. Olmasaydı olurduk diyenler bilmezler mi ki olmasaydık nasıl bir millet olurduk. Onun sayesinde asil bir millet ,güçlü bir devletiz .Ne Suriye ,ne de Irak değiliz. Onun sayesinde ne Amerikan mandası ,nede İngiliz sömürgesiyiz. Türkiye'de hiç kimse hiç kimseye kul köle değil. Sadece Allah'a kuluz bundan daha güzel ne olabilir. Kadınlarımız, kızlarımız yaşamın her yerinde. Hayatın ve yasaların içinde hepimiz eşit bireyleriz. Bu cennet vatanda camilerimizde ezan sesi ,gönderinde şanlı bayrağımız bundan daha güzel ne olabilir! Biz Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiyeyiz. Bunun için karşımıza çıkan bütün engelleri, bütün olumsuzlukları engelleyebilecek güçteyiz .Bu yüzden Atatürk'e minnettarız. Bu yüzden Atatürk'ü hiç unutmuyoruz. Olmasaydın olurduk demiyoruz. Bu yüzden Atatürk'ün izinde yürüyoruz. Her 10 Kasım'da Atatürk öldü demiyoruz, Atatürk'ün ölümsüz yanını anlamaya çalışıyoruz. İşgal ve direniş yıllarında Atatürk ve silah arkadaşlarının yüce Türk milletini yanına alarak neleri başardığını ,bunun sırrının neler olduğunu hiç unutmuyoruz. Dünyada hangi lider ölümünden sonra bile onun kadar güçlü ve gerçektir? O gerçekten bir dünya lideridir. Bu dünya onun gibi gerçek bir lider daha görmedi.

10 Kasım elbette yüce Türk Milletinin bir yanını hep hüzünlendiriyor. Sonuçta insanız ve birer faniyiz. Buna yaşamın doğal akışı olarak bakıyoruz. Bunu unutmuyoruz, bunu unutmadığımız gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de hiç unutmuyoruz. Onun yaptıklarını ,onun gösterdiği yüksek hedefleri hep canlı tutuyoruz. Onun sayesinde nereden nereye geldiğimizi neleri başardığımızı ,neleri başarabileceğimizi hafızalarımızda 7'den 70'e güncelliyoruz.10 kasım bu yüzden yas değil ,aydınlanma günüdür. Böyle bir günde karalar bağlamak yerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak için yarış halinde olmalıyız. Yüce Türk Milletine yakışanda budur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çok özlüyoruz. İyi ki Atatürk yüce Türk Milletinin lideri olmuş. Ne Mutlu Türküm Diyene.