Her devletin ,her milletin kendi tarihinde önemli günler vardır. O günler kuşkusuz sıradan günler değildir.18 Mart 1915 tarihide Türk tarihinde tarihin akışını değiştiren Çanakkale 1915 savaşlarının zaferle taçlanmaya başlandığı gündür…Türk ordusunun her rütbedeki mensubu bu savaşı kazanmak için canını ve kanını ortaya koymuştur. Mehmetçiğin Çanakkale'de yazdığı o büyük destan sayesinde bu vatan 7 düvelin pençesinden kurtuldu. Hayatını vatan savunmasına adamış onbinlerce Mehmetçik Çanakkale savaşlarında ya şehit düştü ya da gazi oldu. Bu yüzden 18 Mart sıradan bir gün değil. Bu kadar anlamlı bir gün olan 18 Mart, Şehitleri Anma Günü olmayı hak etmiş özel bir gündür. Öyle ki 18 Mart şehitleri anma günü olarak kabul edilmiştir. İşte bu yüzden 18 Mart sadece Çanakkale Şehitlerinin değil, bütün şehitlerin ayrımsız anıldığı gündür.

18 Mart bütün şehitlerimizin birer gurur abidesi olduğu gündür. Böyle günlerde şehitlerin hiç birini ayırmadan, hiç birini geride bırakmadan minnetle, duayla, saygıyla hatırlıyoruz. Dünyanın en kahraman askerine sahip Türk Ordusu her rütbedeki personeli ile düşmana karşı cansiperane mücadele etmiş ve şehitler vermiştir. Asla bu uğurda canını feda etmekten çekinmemiş vatan, bayrak ve millet uğruna canını seve seve vermiştir. İşte biz o kahraman şehit Mehmetçiği unutmuyoruz. Şehit Mehmetçiğimizi ,şehit polisimizi, şehit korucumuzu ve diğer şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizi anarken onları yetiştiren fedakar anne ve babalara da binlerce kez teşekkür ediyoruz. Şehit evladını kara toprağın kara bağrına kendi elleriyle bırakan her şehit babasına elbette minnet duyulur. Aziz şehitlerimize ise asla minnet borcumuzu ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Ama vefalı ve duyarlı olmak zorundayız. Ne Çanakkale savaşlarında ,ne Kurtuluş Savaşında ne Kore Savaşında ,ne Kıbrıs savaşında, ne ülkemizin Doğu ve Güneydoğusunda yaşanan terör olaylarında , ne de bu savaşların öncesinde, bu terörle mücadelenin devam ettiği yurt içinde ve yurt dışında her yerde şehit verdiğimiz hiçbir vatan evladını ayrı tutmuyoruz. Şehitlerimizin hepsi ölümsüz ,hepsi kahramandır.18 Martı bu yüzden doğru anlamak ,doğru anlatmak gerekir. Aksi takdirde bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız.

Bu coğrafyada şanlı bayrağımızı özgürce gönderinde dalgalandırıyorsak ,bunun bedeli Çanakkale'de, Kurtuluş savaşında daha bir çok savaşta ve terörle mücadelede aziz şehitlerimiz tarafından ödenmiştir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayarak emanet ettiği vatan toprağı yüce Türk Milleti tarafından daima korunacaktır. Gerekirse bu uğurda yine şehit ve gazi olunacak ama tek bir çakıl taşı dahi kimseye verilmeyecektir .İşte 18 Mart bunun için şehitleri anma günüdür. Şehitlerimiz vefayı da saygıyı da fazlasıyla hak ediyorlar. Böylesine anlamlı bir günde şehitlikleri boş bırakmayalım. Şehitlerimize vefada ve saygıda yarışalım. Bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.