Takım bazen güzel oynamasına rağmen rakibinin kalesine atamadığı golü kendi oyuncusu tarafından kendi kalesine atar.

Bugün aynı golü politik sahada AK PARTİ kendi kalesine atmaktadır..

Daha açık bir ifade ile söylersek AK PARTİ ADAY ADAYLARI VE ADAYLARIYLA durmadan kendi kalesine gol atmaktadır.

Atalarımız, 'Merdi kipti şecaat arz ederken sirkatin söyler' demişlerdir.

Adayların ya da aday adaylarının söz ve eylemlerine, afişlerine ve duyurularına baktığımızda bulundukları yerin belediye yönetimine ilk defa talip olma gibi bir halleri vardır. Oysa söz konusu yeri en azından 1-2 ve hatta üç dönem yönetmektedirler. Bizzat kendileri olmasa da AK PARTİ ye mensup bir kişi tarafından yönetilmiştir.

AK PARTİ'nin buradaki seçim stratejisi ve propagandası muhalefetin aday ya da aday adayları gibi olması mümkün değildir.

Şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerin devamı gibi bir strateji ortaya koymalıdır. Yapılanları inkara yönelmek ya da yapılamayanları öne çıkarmak akıl karı bir çalışma şekli değildir.

Örneğin:

'Yönetimim şeffaf olacaktır.' Şimdi bunun mefhum-u muhalifinden hareket edersek, şimdiye kadar bu beldeyi yöneten AK PARTİLİ arkadaşım şeffaf değil, kapalı kapılar ardından hareket etmişti. Yani karanlık bir adamdı. Burada, kendisinden önceki arkadaşını seçen parti teşkilatı da suçlanmakta ve o arkadaşını seçtirmekte hata yapıldığını ilan etmiş olmaktadır.

Şimdi seçmenin aklına şunu getirebilir: Senden önceki arkadaşını seçmekte yanılan teşkilatın sende yanılmayacağının garantisi nedir? Seçmenin aklına böyle bir tereddüttün getirilmesi, işte kalesine gol atmaktır.

Bir başka örnek de şöyledir:

'Belediyemizde herkesin işi şu kadar… Zamanda görülecektir.': Demek ki, vatandaşın işi şimdiye kadar görülmemiştir ki, görüleceğinin taahhüdü verilmektedir. Bundan daha büyük gol olur mu?

Muhalefet sadece bu cümle ile seçim kazanabilir. Tabii ki o muhalefet varsa…

Yukarıdaki örnekler en basit örneklerdir. Bu ve buna benzer yanlışları hatta daha büyükleri yalnız aday ya da aday adayları değil, yöneticiler tarafından pes dedirtecek şekilde yapılmaktadır. 'Merdi kipti şecaat arz ederken sirkatin söyleyenler' e maşallah(!).

Selam ve sevgi ile...

[email protected]