Ankara İftar Vakti 2024 Ankara İmsakiye ⭐️ Sahur Saati 🙏🏿 Ankara İftar Vakti 2024 Ankara İmsakiye ⭐️ Sahur Saati 🙏🏿

Ankara'da birçok farklı restoran ve yeme-içme mekanı bulunmaktadır.

Ankara

Ancak Ankara'nın yöresel lezzetlerini tatmak isterseniz, özellikle şu yemekleri denemenizi önerebilirim:

Beypazarı güveciAnkara'ya özgü bir lezzet olmanın yanı sıra, Türk Mutfağı'nın ağır ateşte pişen etli yemeklerine verilebilecek örneklerden birisidir. Sırasıyla et, biber, domates ve tereyağını güvece koyduktan sonra eti kapatacak kadar su ilavesi ile hazırlanan güveç ağzı kapatılıp taş fırına verilmektedir.

Beypazarı Güveci

Efelek sarması: labada dolması Anadolu ve Kafkasya'da çok sevilerek yenen bir dolma çeşididir. Yörelere göre etli veya zeytinyağlı olabilir. İç malzemesi olarak pirinç ve bulgur kullanılabilir. Evelik dolması Azerbaycanın milli mutfağında da yer alır.

Efelek Sarması

Ankara tava: Ama pratik, daha doğrusu kolayca yapabileceğin nefis yemeklerin olduğunu bilmek insana mutluluk veriyor! Ankara tavası, şehriye, kemikli et, domates, soğan ve biberden oluşan ana malzemeleri ile bizi mest eden bir tarif

Ankara Tava

Öllüğün körü: İddiaya göre erişteyi bir yandan, kıymayı diğer yandan pişiren birine komşusu ısrarla ne yaptığını sorar. İşi çok fazla olan kişi ise cevap verecek fırsat bulamaz. Komşusunun ısrarlı sorusuna en sonunda dayanamaz ve "öllüğün körü" der. Bu yemek her yapıldığında bu sözle anılır.

Öllüğün Körü

Bazlama kebabı: Ankara'nın yöresel lezzetlerinden biri olan Bazlama Kebabı'nın en önemli özelliği, terbiyeli dana eti ile hazırlanıyor olması. Bunun yanı sıra domates, sivri biber, soğan ile hazırlanır ve kekik, karabiber ve tereyağı ile tatlandırılır

Bazlama Kebabı

Bici aşı: bulgur ve asma yaprağıyla hazırlanan, mayhoş bir aroması olan ve Ankara yöresine ait bir ana yemektir.

Bici Aşı

Ankara'da bu ve benzeri birçok yerel lezzeti deneyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır. Ayrıca uluslararası mutfaklara ait restoranlar da mevcuttur, bu nedenle damak zevkinize uygun birçok seçenek bulabilirsiniz.

Editör: Arda KERSU