Ankara'da vatandaşlar tarafından kanadı yaralı ve bitkin halde bulunan bir kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri tarafından kurtarıldı. Nesli tehlike altında olan kartal, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patiswiss işçisi anlattıkları inanılır gibi değil! Doğru ise çok vahim Patiswiss işçisi anlattıkları inanılır gibi değil! Doğru ise çok vahim

2 Mart 2024 tarihinde Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir vatandaş, parkta yerde yatan bir kartal gördü. Yaralı ve bitkin olduğunu fark ettiği kartala yardım etmek isteyen vatandaş, durumu DKMP ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kartalı dikkatlice alarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürdü.

Yapılan ilk incelemelerde kartalın bir akbaba olduğu ve kanadında kırık olduğu belirlendi. Nesli tehlike altında olan akbaba, acil olarak ameliyata alındı. Ameliyat başarılı bir şekilde tamamlandı ve kartal tedavisine devam edilmesi için özel bir kafese yerleştirildi.

DKMP yetkilileri, nesli tehlike altındaki akbabanın kurtarılmış olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Yetkililer, vatandaşların yaban hayatı ile ilgili herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde 112 Acil Yardım Hattı'nı aramaları gerektiğini hatırlattılar.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavisi devam eden kartalın, iyileşmesi halinde tekrar doğaya salınacağı belirtildi.

Ankara'da yaralı ve bitkin halde bulunan nesli tehlike altındaki akbabanın kurtarılması ve tedavi altına alınması, doğa koruma açısından önemli bir gelişmedir. Bu olay, vatandaşların bilinçlenmesi ve yaban hayatına sahip çıkmasının önemini bir kez daha gösteriyor.

Editör: Ismail Usta