Bu süreç birleşme, bütünleşme değil boşanma, ayılma sürecine çevrilmiştir, artık kabul ediniz lütfen. Lütfen gerçeklere kapadığınız gözlerinizi açınız ve lütfen gerçeği kabul ediniz. Yola hangi niyetle çıkmış olursanız olunuz; şunu biliniz ki bu yol sizi ve bizi saadete değil felakete götürür. Yol yakınken dönün lütfen; dönün ve milleti de peşinizden sürüklemeyin.

Görün ve kabul edin ki, sizin içi boş valizinizi adına ister alt ister üst deyin bir başka akıl ayrılma ve bölünme projeleriyle doldurmuş. Gerçi bunun böyle olacağı baştan belliydi ama uyarılara kulaklarınızı tıkadınız. Vatanseverlerin uyarıları yerine dışarıdaki “üst akılların” ve içerideki geçmişleri karanlık, niyetleri bozuk birtakım yazarçizerin projelerine itibar ettiniz. Ve düne kadar bu millete mensubiyetleri ve devlete bağlılıkları konusunda hiç sorun olmayan insanları, eli silahlı ihanet çetelerine mahkum ettiniz. İçi boş sloganların cazibesine kapılıp devletin boşluğunu çetelerin doldurmasına seyirci kaldınız. Ve şimdi o coğrafyada ne size ne polise ne de askerinize yer var. Yazık hem de çok yazık.

Kurtarılmış bölgeler merasimle açıklanıyor. Vatan sınırları içinde birtakım hainler, mahalle sınırları çiziyor. Sanki müşriklere karşı kazılan Medine çevresindeki hendeğe nispet Türk Devleti ne karşı mahallelerin etrafına hendek kazıyorlar ve bunu da televizyon kameralarının önünde açıklıyorlar. Daha da acısı, milli sınırlar içinde etnik sınır çizme soytarılığı hükümetten de muhalefetten de halktan da yeterli tepkiyi görmüyor. Hangi ölüme yanalım? Bedenlerin kahpe kurşunlarla toprağa cansız düşmesine mi milli duyguların ölmesine mi?

Barzani’nin Peşmergeleri topraklarımızdan merasimle, zafer işaretleriyle ve maalesef bizim halkımızın halayları, zılgıtları,”Biji Serok Apo” sloganları arasında geçiyor! Hani şu bir zamanlar Erbil’de bir danışmanın saz çalıp bir bakanın türkü çığırdığı; hani şu Şiwan Perver denilen Kürt ayrılıkçısı ile Diyarbakır’da elele yan yana oturduğunuz Barzani var ya işte onun Peşmergeleri. Kendi ordusunu taşlayan, pusuya düşüren, karısının yanında arkasından vuran halkımız var ya, işte o halk. Ve işte sizin ayrılıkçılara taviz vere vere milleti getirdiğiniz nokta.

Görün artık, bu yolun sonu felaket. Görün ve dönün lütfen, dönün. Kaybetmezsiniz kazanırsınız, millet de kazanır, siz de kazanırsınız.