Yazımızın başlığını Atakum AND. İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilmiş teknoloji atağının açılış törenindeki bir konuşmacının metninden almış bulunuyoruz.

Türkiye'de bir zamanlar İmam Hatip okulları imam ve cenaze yıkayıcısı yetiştiren okullar, buralarda okuyan gençlerimiz de imam ve cenaze yıkayıcısı olarak horlanmışlardır.

İlerleyen zamanlarda bu okulların mezunları Tıp, Mühendislik, Hukuk ve öğretmenlik fakültelerinde görüldüğünde horlamanın yerini, 'İmamdan yada cenaze yıkayıcısından doktor, mühendis, savcı ve öğretmen mi olur ' denilerek hakaret almaya başlamıştır.

Oysa bu okullar Anayasa ve yasalar doğrultusunda eğitim / öğretim veren devlet okullarıydı.

Velilerin ilgisi ise tamamıyla dini kaygılardan kaynaklanmaktaydı. Ve hala da öyledir.

Ancak giderek gelişen yeni bir anlayışın ortaya çıkması ile bu okulların değeri birkaç kat daha artıracaktır:

' Çocuklarımız yalnız dini alanda değil, bilimsel ve teknolojik anlamda ortaya çıkan yeni gelişmeleri de bilmeli ve hatta yeni bilgi ve teknolojileri de üretmelidir.'

Bu anlayış, çok ciddi bir gelişmedir.

Bunun ilk adımlarından birisi de Turkcell'in katkılarıyla Atakum AND. İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilmiş Yüksek Donanımlı Teknoloji Sınflarıdır.

Önce Turcell'in katkılarına teşekkür edelim.

Daha sonra da Atakum AND. İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Başkanı Sayın İbrahim Sandıkçı'yı ve okul Md. Sayın Zahit Köseoğlu'nu kutlayalım.

Hepsinden önemlisi bu sınıfların açılışındaki konuşmacıların biliçlerinin arka planları, kurguları ve sevdalarıdır. Parayı bir şekilde bulup bu sınıfları açmak herkes için mümkündür. Ama bu işin arka planı olan milli sevdayı bulmak ve monte etmek çok zordur.

Örneğin;; açılış töreninde bu sevda Okul Md. Syn. Zahit Köseoğlu Tarafından şöyle dile getiriliyor:

' … bugün, geleceğe dair hayali olan gençlerimizin gelecekte ülkemiz adına edebiyattan mimariye, astronomiden savunma sanayine, ekonomiden teknolojiye her alanda söz sahibi olabilmelerini sağlayabilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem kız hem erkek tarafında Turkcell tarafından okulumuza kazandırılan teknoloji sınıflarında eğitim alacak öğrencilerimiz için, ülkemiz için son derece önemli bir adımdır…' Bu paragraftaki sevda hepimizin sevdasına dönüştüğünde Türkiye'de ve dünyada her şey değişecektir. Diğerlerinin sevdalarını öğrenme amacıyla DEVAMI İNŞALLAH YARIN UMUDUYLA..Selam ve sevgi ile