Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül 2017'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumunun pusulası resmi sitede yayınlanmış. Pusulada Kürtçe ,Türkçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere dört dilde şu soru yer almış: 'Kürdistan Bölgesi ve bölge idaresinin dışında kalan Kürdistanlı yörelerin bağımsız devlet olmasını istiyor musunuz? 'Barzani'nin bu sorusu, açık ve net bir şekilde bir meydan okumadır. Bu meydan okuma en başta Türkiye'ye, İran'a ve Suriye'yedir. Hatta Irak yönetimine de aba altından sopa göstermektedir. Barzani'nin gözü, bu ülkelerin topraklarındadır. Bu yüzden bu ülkelerde yaşayan Kürtlerin çoğunlukla bulundukları bölgeler, büyük Kürdistan hayali ile yanıp tutuşan Barzani'nin hayallerini yeniden süslemeye devam etmektedir. Bu soru bölge ülkelerini ve bölgede yaşayanları tahrik eden bir sorudur. Bu soru maksatlı sorulmuştur. Bu soru iyi okunmalıdır. Çünkü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ABD'nin taleplerine göre hareket etmektedir.ABD referandumun ertelenmesini istiyormuş, şimdi biz buna inanalım mı? Resmen aklımızla alay ediyorlar.

Mesud Barzani, ABD'nin kurduğu özel bir kukladır. ABD onayı olmadan Barzani referandum yapabilir mi? Bölge ülkeleri uyanık olmak zorundadır. Açık ve net bir şekilde soruyorum Türkiye'de PKK terörü neden bitmiyor? Çünkü Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, PKK'nın arkasında ve yanında duruyor. Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde dürüst davranmıyor. PKK, Kandil'deki kamplarında taş ekip ,taş yemiyor. Çünkü bunlar besliyor, bunlar barındırıyor. Biz de bile bile lades demeye devam ediyoruz. Şaka gibi. İçtikleri suyu yedikleri, birçok gıdayı Türkiye'den alıyorlar. Ama hepsini sadece kendileri tüketmiyor, o gıdalardan PKK kamplarına orada barınan teröristlere ulaştırıyor. Ekmeğimizi yiyip ,suyumuzu içenler askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı kurşunlayarak şehit ediyorlar. Eğer öyle olmasaydı, sadece ABD'nin silah desteği ile PKK, o bölgede bu kadar uzun kalabilir miydi? Oyun içinde oyun oynanıyor. İşte bu oyunun baş aktörlerinden en önde geleni olan Mesud Barzani de şimdi kaşınmaya devam ediyor. Bağımsızlık referandumu Mesud Barzani'nin kaşındığının ilanıdır. Mesud Barzani, sadece bağımsız Kürdistan istiyorum demiyor, açık ve net bir şekilde Türkiye'den de toprak istiyor. Türkiye bu planı, bu oldubittiyi görmezden gelebilir mi? Diyarbakır'da, Hakkari'de ,Mardin'de ve diğer şehirlerimizde gözü olanların gözü çıkarılmaz mı? Biz biliyoruz dünya da bilsin ki, Türkiye; Barzani'nin meydan okumasına pabuç bırakacak bir aşiret ülkesi değildir. Barzani'nin sorusu sadece tahrik değil ,tam anlamıyla bölücülük kokuyor. Hepsi bu değil. Barzani haddini ve çizmeyi aşmaya devam ediyor.

Barzani'nin bağımsızlık referandumu ile ne yapmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bizim bildiğimizi devletimizin bildiğini düşünüyorum. Ama Barzani'nin bilmediği hala bir şey var ki hem kaşınıyor hem de tahrik ediyor. Başka ülkelerin içişlerine karışıyor. Referandum ilk adım, hedef ise büyük Kürdistan'ı kurmak olabilir mi?