Devlet, güvenlik soruşturması adı altında istihdam etmiş olduğu memurların kendilerini ve çevrelerini araştırır.

Halk da oy vereceği parti ya da kişilerin güvenirliliğini araştırır.

Seçmen, icraatlarına tanık olduğu ikinci y ada üçüncü defa aday olanı sormuyor, onun ile ilgili görüşünü paylaşıyor.

Merkez ilçe belediyelerden biri hariç hepsi ikinci ya da üçüncü defa aday olmaktadır. Canik'te Sandıkçı ise ilk defa aday olmuş bulunmaktadır. Sayın Sandıkçı, sayısını tespit edemeyeceğim Canikliler tarafından sorulmuştur.

Oysa Sayın Sandıkçı Canik'te doğdu, Canik'te büyüdü. Üç kat baba evi Kur'an hizmetinde, amcaları da orada. Yani ölüleri de dirileri de orada.

Yine de dostlarımız, 'İyi de hocam, kendisi nasıl, oy vereceğiz, onu söyle' diyenlere de , 'maddi ve manevi yönden yetişmiş, kendini ispatlamış bir kişidir.' Adaylığı kesinleştiğinde ailesine, ' hayırlı olsun' dediğimde annesinin şu sözünü hiç unutmayacağım:' Oğlum kazansın diye dua etmedim. Rabbim! oğlum bozulacaksa nasip etme diye dua ettim. Mustafa hoca sen de öyle dua et.' Bu duayı herkes yapmaz ve yapamaz da.

Ben de öyle dua ettiğimi ifade ettim dostlarıma.

Böyle cevap verdiğim Caniklilerin bir kısmı, 'Hocam! Vebali senin artık, oyumuzu verip gideriz' dediler.

Böyle diyen Canikli dostlarımıza, Mecelle'de bulunan 'Zahire hükmederiz' kaide-i külliyesinin Arapçasını okuyarak tercüme ettim.

Bütün adaylar için aynı duayı yapıyoruz: Bozulacak ve milletimizin hakkını gasp ederek çeşitli hilelerle başkalarının ya da kendi hesaplarına geçireceklerse ALLAH NASİP ETMESİN. NASİP EDİP YİYOR YA DA YEDİRİYORLARSA ALLAH YEDİRMESİN, GÜNYÜZÜ GÖSTERMESİN, GÜLDÜRMESİN!

Ancak bir konuyu paylaşmadan geçemeyeceğim: Siyasi hırsın sınırı yoktur. Bunun için de bu yolda birçok yalan ve iftiralar dilden dile dolaştırılır. Bunun için de yazdıklarımıza ve konuştuklarımıza çok dikkat etmemizin gereğine inanıyorum. Zanla hareket etmemek, yazmamak ve konuşmamak gerekir.

İnsanların kendileri olduğu kadar onurları da kutsaldır.

Müslümanlar, özellikle toplu ibadet gün ve saatlerinde beddua ettikleri dahili ve harici düşmanlara bu yiyici ve yediricileri de dahil etmelidirler.

Aziz milletimizin alın terini ve emeğini yağmalayanlara karşı verilecek onurlu mücadele, mücadelelerin en kutsallarından birisidir. Belediye Başkanlarımız, kendilerini aziz milletimizin manevi olduğu kadar maddi değerlerinin de bekçisi olarak görmelidir. Bunu bu şekilde görmeyenlere ve bile bile de böylelerine oy verenlere yazıklar olsun demekten başka bir şey yapamıyoruz. Son söz seçmenindir.

2019 Yerel seçimlerin aziz milletimize ve İslam dünyasına hayırlar getirmesi dileğiyle selam ve sevgiler…

[email protected]