Tavuk Eti Fiyatlarına Son 5 Ayda Yüzde 200 Zam!

Beyaz Et
Kırmızı et fiyatlarındaki artış, beyaz ete olan talebi de beraberinde getirdi. Bu talep artışı sonucu tavuk eti fiyatlarında son 5 ayda yüzde 200'lük bir fırlama yaşandı.

İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, bu durumun beyaz et tedarikinde de sıkıntılara yol açtığını belirtti. Günal, İstanbul'da kırmızı et fiyatlarının kilo başına 600 liraya, antrikotun ise 700 liraya kadar yükseldiğini ifade etti. Karkas etin fiyatı 380 lirayken, kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 600 liraya satılıyor.

Beyaz ete olan yönelmenin, bayram tatilinde İstanbul'da tavuk kanadı bulma zorluğuna yol açtığını belirten Günal, önümüzdeki yaz sezonunda da tavuk kanadı sıkıntısının yaşanabileceğini öngörüyor.

Tedarık Sorunu ve Fırsatçılık

Dağlar delinecek, ilçeler birbirine tünelle bağlanacak Dağlar delinecek, ilçeler birbirine tünelle bağlanacak

Günal, tavuk fiyatlarındaki artışın yanı sıra tedarik sıkıntısına da dikkat çekiyor. Bayram nedeniyle sipariş verdikleri tavukların sadece 4'te 1'inin geldiğini belirten Günal, bu durumun İstanbul'a yeterli tavuk sevkiyatının yapılmamasından kaynaklandığını ifade ediyor. Günal, mangal sezonu ve bayramın tavuk firmalarında fırsatçılığa yol açtığını da sözlerine ekliyor.

Vatandaşlar da Etkileniyor

Fiyat artışlarından ve tedarik sıkıntısından vatandaşlar da olumsuz etkileniyor. Kasaptan alışveriş yapan vatandaşlar, kırmızı et yerine daha ekonomik olması nedeniyle tavuk eti aldıklarını söylüyorlar.

Beyaz et fiyatlarındaki artışın ve tedarik sıkıntısının önümüzdeki dönemlerde de devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Editör: Arda KERSU