Açık ve net bir ifadeyle; “Boko Haram” başta olmak üzere “Işid” gibi terör örgütlerini emperyalizm kurmuştur. ABD başta olmak üzere İngiltere-Fransa-Almanya bu günahın hem anası hem babasıdır.
Yeşil Kuşak Projesi ile dün ne murat edildiyse, bugün de bu örgütlerle o murat edilmektedir. Uygarlık alanları kalabalıklaşmış, başka uluslardan başka kültürlerden gelenlerle kentleri, ülkeleri hatta parlamentoları arzu etmedikleri bir çeşitlilik kazanmıştır emperyalist ülkelerin.
Sosyal demokratların yenilgi üstüne yenilgi yaşamaları boşuna değil. Avrupa öncelikli olarak bu kalabalıktan kurtulmak için bir kültür, bir nüfus planlaması içindedir. Akabinde ABD önderliğinde Rusya üzerinden Asya’yı kuşatma gibi büyük bir hedef coğrafya hareketi var ve yeni bir koşu alanı oluşturuyorlar.
Paris teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun binasına yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği alçakça saldırı Avrupa’nın 11 Eylülüdür artık. Büyük projesine yasal ve haklılık zemini yaratılıyor. Işid’in üfürükten teyyare lideri ve örgütü kıymetlendiriliyor.
Dün vahşi kapitalizmine engel gördüğü sosyalist barikatı ‘Yeşil Kuşak Projesi’yle aşmayı başarmış olmalarına rağmen hedeflerindeki coğrafyaya hükmedemeyen bu efendiler; bugün bu ve benzer terör örgütleriyle hem yaşam alanlarını dizayn ediyor hem de hedef coğrafyalarına, yıllarca sömürdükleri Afrika ve Ortadoğu üzerinden yeni bir sıçrayış gerçekleştirmek istiyorlar.
Öncelikli olarak yapılan da elbette ev temizliğidir. Avrupa’da yaşayan ama Avrupa’ya dışarıdan gelmiş vatandaşlarımız başta olmak üzere diğer etnik kökene ait insan ve inançlar artık tu kakadır.
Avrupa’da, Avrupalılar dışındaki farklı etnik kökene sahip insan ve Müslümanların; Avrupa’da Avrupalılara bile rahat hayat hakkı tanımadıklarına olan inanç taraftar topluyor.
Avrupa dışındakiler medeniyetsiz görgüsüz kan dökücü caniler ama Avrupalılar medeni muasır birer insan harikası varlıklardır artık.
Bu ülkelerdeki inanç polarizasyonunu yakın ülkelerle dizayn etmek isterken etki alanını bütün bir İslam alemi gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Benzer davranışta gördüğünüz herkes, her odak aynı amaca aynı hedefe çalışıyor.
Efendiler, iyi bir sıçrayış için trampleni gerdikçe geriyor, çeşitli toplumsal olaylarla sıçrama tahtası coğrafyada ülke ve lider kadrolar şekillendiriyorlar. Kaddafi gibi halkını adeta beleş geçindiren zenginlik ve lüks sahibi yapan bir lideri bile kendi halkıyla linç ettirdiler! Bugün Libyalıların sürünmesine en çok bu yüzden gizli bir memnuniyet hissediliyor.
Arap baharı aldatmacasında sizleri en çok bu yüzden uyarmış gelinen noktayı yıllar önceden zaten paylaşmış, yeni Irak devletini şii-sunni kavgasıyla çalkalayıp sınırlarını yeniden çizdirerek Barzani önderliğinde bir Kürt imparator yaratıyor demiştik! Putin’in bu gün gelinen noktada büyük resmi yorumlarken söylediği “Türkiye bir bağımsızlık mücadelesi veriyor” sözü çok şeyi ifade ediyor aslında.
Bizi yanıltacak olan, emperyalizmin kontrolündeki odakların, daha ulusalcı daha milli ve bazen daha inançlı bazen de daha demokrat rollerde olması olacaktır.
Bugün tecelli eden ne kadar çapsızlık ne kadar vahşet ne kadar kin ve öfke varsa; bunlar Avrupa’nın başını çektiği emperyalizmin kendi tohumları kendi vahşetleri kendi strateji ve hileleridir.
Olup bitenler küresel bir dizayndır. İslamı bedevilerden müteşekkil bir din gibi gösterme gayretleri de en çok kendilerine zarar verecektir.
Amerika’da Kızılderilileri Müslümanlar mı katletti, vatanlarını ellerinden Türkler mi aldı? İnsanları renginden dolayı vicdansız insafsız ayrıma, Müslümanlar mı tabi tuttu? Zenciler için ayrı otobüs ve lokantaları Müslümanlar mı işletti? 1970’lere kadar siyah kadınların $’ünü, Portoriko’luların 5’i Müslümanlar mı kısırlaştırdı? 1950’lerde Afrika madenlerinin ve diğer zenginliklerinin ’ından fazlasını ülkesine getirerek Afrika ülkelerini açlık ve yoksullukla başa başa Müslüman devletler mi bıraktı?
300 bin Angolalının ölümüne, 80 bininin sakat kalmasına Türkler mi neden oldu? Batı Sahra’da, Cezayir’de, Çad’da , Etiyopya’da, Gana’da Gine’de, Kenya’da Liberya’da, Kamboçya’da, Hindistan’da, Filipinler’de, Viyetnam’da yerli halkı Müslüman devletler mi katletti, malını mülkünü ülkelerine Türkler mi götürdü?
Koca bir Ortadoğu’yu kan gölü haline kim getirdi?
Filistin’de Müslüman halk mı, İsrail’in topraklarını işgal etti namusuna ırzına geçti? Hala aynı bölgede hangi ülkelerin askerleri bayrak gezdiriyor?
Siz hiç Hristiyanların, Yahudilerin Peygamber ve din ulularıyla alay eden, alay konusu kitap- makale yazan, karikatür çizen bir Müslümana rastladınız mı?
Güzel günlere uyanın efendim.
Sağlıcakla kalın,