Aslında, 'hangi aday oy isteyebilmelidir' şeklinde de yazımıza başlık yapabilirdik.

Eskiden seçmen pazarı tek alternatifli idi.

Ya Demokrat Partisi ya da Cumhuriyet Halk Partisi. Daha sonraları ise Demokrat Partisinin yerini Adalet Partisi almıştı.

Müslümanlar hep CHP ile korkutulmuşlardır. Dün öyle idi, bugün de öyle.

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden bir grup hoca Demirel'i ziyaret ederek kendilerine oy verdiklerini ifade ettiklerinde Demirel, ' HO HOOO, CHP'ye mi oy verecektiniz?' şeklinde cevap vermiştir.

Ama Rahmetlik Özal döneminde bu tek alternatifliliği Refah Partisi bozmuştur. Bugün yine o alternatifsizlik devam etmektedir. Orta sağdaki partiler- AK PARTİ hariç- hala kitlelerin güvenine mazhar olamamışlardır.

Geleceğin politikacılarının özelliklerini yazmamızdaki amacımız tarihe not düşmektir. Dileriz ki, geleceğin politikacıları bugünküler gibi olmaz, en azından bunları aratmazlar.

Cuma günkü yazımızdan devam edelim:

5- Politikacı, kendisini ilahlaştırmayandır.

Politikacıların bir kısmı, çevrelerindeki kişilerden, dostlarına dost, düşmanlarına düşman olmalarını isterler. Bu ilahlık özelliğidir. Özellikle, farklı görüşleri seslendirenlerin lider tarafından partiden ihraçları ya da bir daha milletvekili yapılmamaları gibi cezalar, partide fikir özgürlüğünün önünü kapatmaktadır.

6-Yanlışlrını söyleyene düşman değil, dost gözü ile bakabilmelidir. Bu kural İslam'da kardeşliğin, adaletin ve barışın tesisi için olmazsa olmazlardandır. Aksi halde her farklı görüşü seslendirenlere düşman gözü ile bakılacaktır. Böyle bir camiada herkes birbirinin düşmanı olacaktır.

7- Seçimde onu alkışladı, ona maddi ve manevi yardım yapmış diye, seçildikten sonra hizmet borcunu; milletin sırtından ödemeyecek kadar onurlu, namuslu, şerefli ve asil olmalıdır. Seçilen aday ın diyet borcu milletin sırtından ödenmemesi gerekir. İşte asıl gasp ve hırsızlık budur, seçmene ihanettir, namussuzluktur ve şerefsizliktir.

8- Samimi ve dürüst olmalı, yalan konuşmamalıdır.

9-Kendisini ziyaret eden seçmeninin yanında gülümseyen, yanından kalktıktan sonra da arkasından elinin tersi ile 'yürü' demeyendir.

Geleceğin genç politikacıları için yazmaya devam temennisiyle selam ve sevgiler…[email protected]