Daha önceki yazılarımızda politikanın devlet yönetme sanatı ve ilmi olduğunu, milletin maddi ve manevi değerlerini koruma amacıyla Allah rızası için mücadele eden politikacının en şerefli bir meslek icra etmekte devam ettiğini belirtmiştik.

Bunun yanında milletin maddi ve manevi değerlerini savunmayan, hatta yağma eden politikacının ŞEYTANİ bir yolda olmakla politikasının adının da,'ŞEYTANİ POLİTİKA' olacağına işaret etmiştik.

Şeytanın görevi insanları Allah'ın emirlerinden uzaklaştırmaktır.

Toplumun maddi ve manevi değerlerini bozmak ve talan etmektir.

Bunun en güzel tahlilini yapan ve siyaset için , 'euzubillahimineşşeytanivessiyaseti (şeytandan ve siyasetten- politikadan) Allah'a sığınırım)' diyen yakın tarihimizin en büyük İslam alimlerinden biri olan Bediuzzaman Said Nursi bu konuda şunları söylemiştir:

' Cay-ı dikkat bir hadise:
Bir zaman, bu garazkarane tarafgirlik neticesi olarak gördüm ki: Mütedeyyin bir ehl-i ilim(dindar bir ilim adamı), fikr-i siyasîsine(siyaset anlayışına) muhalif bir alim-i salihi(ilmi ile amil alimi), tekfir(kafirlik, inkarcılık) derecesinde tezyif etti. Ve kendi fikrinde olan bir münafığı, hürmetkaranemedhetti(övdü). İşte siyasetin bu fena neticelerinden ürktüm, "Eûzü billahi mineşşeytanivessiyase" dedim, o zamandan beri hayat-ı siyasiyeden(siyasi hayattan) çekildim.'

"Bir şeytan senin fikrine yardım etse, rahmet okutacaksın. Senin fikr-i siyasiyene(siyaset fikrine) muhalif bir melek olsa, lanet edeceksin.' Bunun için eski Said, 'Şeytandan ve siyasetten Allah'a sığınırım' demiştir. (Mektubat – 267-68).

'Menfaat üzerine dönen siyaset, canavardır.'(Bediuzzaman, Hutbe-i Şamiye,57).

(Politikada) 'Tarafgirlik eğer hak namına olsa, haklılara melce' (sığınılacak yer) olabilir. Fakat şimdiki gibi garazkarane, nefis hesabına olan tarafgirlik, haksızlara melcedir ki; onlara nokta-i istinad (dayanılacak yer) teşkil eder.'
çünki garazkarane tarafgirlik eden bir adama şeytan gelse, onun fikrine yardım edip taraftarlık gösterse, o adam o şeytana rahmet okuyacak. eğer mukabil tarafa melek gibi bir adam gelse,ona haşa lanet okuyacak derecede bir haksızlık gösterecek'.(Mektubat – 268).

Verdiğimiz ve vereceğimiz ölçüler şeytan ve şeytani politikacı ve politikaları tanımış olacağız. Şahısları ve partileri hedeflemiyoruz. Kararı okuyucularımız verirler. Devam umuduyla selam ve sevgiler…