Geçtiğimiz cuma günü saat 1400’te Canik Mehmet Akif Ersoy Eğitim Kampüsü Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin C Bloku’nun devir-teslim töreni vardı.
Törenden amacımız, okulun şahsında İmam-Hatip okullarını halkımızın gündemine biraz daha yaklaştırmaktı.
Bazıları yadırgasa ya da bu ifadelerimi abartılı görse de bizler , “İmam-Hatip okulları, bu milletin en önemli ve son manevi kalelerinden birisidir” yargısını alternatifleri olmadığı sürece koruyoruz.
Arkadaşlarımız da aynı inanca sahip oldukları içindir ki gece- gündüz çalışmaktan yorulmadı.
Mehmet Akif Ersoy Eğiti Külliyesi Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni; 38 dönüm arazisini tahsis eden, yüz binlerce metreküp hafriyatı yapan, koca binanın inşaatına gerekli suyu tankerleriyle taşıyan, çevre düzenlemesini yapan ve her daim çağırsak da çağırmasak da inşaatta yanımızda bulunan teşvik eden Canik Belediye Başk. Sayın Osman Genç’e, derneğin kuruluşunda bizleri konuşma ve çalışmalarıyla teşvik eden derneğin onursal Başk. Sayın Cemal Yılmaz Demir’e, birinci olağan kongre sonucunda derneğin başkanlığını üstlenip gerekli tanıtım çalışmalarının malzemelerini hazırlayan işadamı Mimar Sayın Uğur Hacıkerimoğlu’na, ikinci kongre sonunda derneğin başkanlığını üstlenmiş Samsun eski milletvekili Sayın Fatih Öztürk’e, derneğimizin tüm kurucu üyelerine, ve her kongrede yenilenen yönetim kurulu üyelerine, her süreçte madden ve manen yanımızda bulunan, aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz Samsunlu işadamı hayırsever Galip Öztürk ile dernek arasında mekik dokuyan genç işadamımız ve şimdi de Metro Holding Avrasya A.Ş. Genel Müdürü Sayın Haluk Tan’a, Canik Belediyesi çalışanlarından Başkan yardımcıları Seit, Hamza ve Erbay ile Temizlik İş. Md. Sayın Hakan Beye, Fen İşleri Md. Melih Beye, Arif Beye ve tüm çalışanlarına, Büyükşehir Belediyesi’ndeki işlerimizin süratle görülmesinde katkılarını esirgemeyen Kurupelit Belediyesi eski Başk. ve şimdiki meclis üyesi Sayın Turan Çakır’a , oturduğu dairesinin dışında tek dairesini satıp parasının tamamını inşaata bağışlayan ve yönetim kurulumuza büyük moral kaynağı olmasına vesile olan Sayın Mevlüt Öztankal’a milletimiz ve orada okuyacak çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz.
Yaptığımız masrafın yaklaşık % 95’ini karşılayan Samsunlu hayırseverimiz Galip Öztürk’e de teşekkür ve minnet borçluyuz. Ayrıca kavli ve fiili(para vererek) dua eden herkese teşekkür ediyoruz.
Devir-teslim töreninde bizleri yalnız bırakmayan Başta Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç Beye, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aytekin GİRGİN Beye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Uzunlar Beye, İl Müftümüz Sayın Hayrettin Öztürk Beye , İlçe Müftümüze, okul müdürlerine ve tüm Samsunlulara yönetim kurulu adına teşekkür ediyoruz.
Çalışmalarımız süresince bazen hırçınlaştığımız olmuştur. Başta büro memurumuz Yüksel Yoğurtçu Beyden , mali müşavirimiz Adem Coşar Beyden, şantiye şefimiz mimar Saadettin Şahin Beyden ve tüm yönetim kurulu üyelerimden özür diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum. Taşeron firmalardan işini zamanında yapanlara teşekkür ediyor, yapmayanlara da insaf ve çalışma ahlakı diliyorum.
Milletimize, dünya Müslümanlarına ve insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle selam ve sevgiler…