Kitap okuma, ülkelerin kalkınmışlık düzeyini gösterir.

Kişi başına okunan kitap ile ülkenin kalkınmışlık düzeyi doğru orantılıdır.

Türkiye, nüfusunun % 98'inin MÜSLÜMAN olduğu bir ülkedir.

İslam dininin ilk emri, 'OKU!'olmasına rağmen İslam ülkeleri, en az kitap okuyan kategoride yer alması hepimizi üzmektedir.

Üzülecek bu durumu ortadan kaldırma amacıyla belediyelerimiz zaman zaman bazı etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu etkinliklerin başında kitap fuarları ya da Canik Belediyesi'nin LoveletAVM'de gerçekleştirdiği gibi Kitap Günleri gelmektedir.

Söz konusu kitap fuarlarının ya da kitap günlerinin yararlı olabilmeleri için;

  • İstanbul'dan, Ankara'dan ve diğer kentlerden kentimize gelen yayıncı ve yazarlarımızın elbetteki bir maliyetleri vardır. Bu maliyetleri asgariye indirerek kitapların fiyatlarına yansıtmanın belediyelerimizin kültürel hedefleri arasında yer almasının gereğine inanıyoruz.
  • Bu tür etkinliklere proje kapsamında Kültür Bakanlığımız destek vermeli ve belediyelerimizi yalnız bırakmamalıdır.
  • Kitap tanıtım günlerine katılım için Milli Eğitim müdürlüklerimiz, eğitim sendikalarımız ve diğer STK'larımız aktif görev almalıdır. Çünkü kitap okumak, bir insanlık sorunu olduğu kadar aynı zamanda(sorumlulukları öğrenme adına) milli bir görevdir.

Bir atasözünde, 'Her şeyden bir şey olur fakat, cahilden hiçbir şey olmaz' denilmiştir.

İşe yaramayan kişi, topluma yük olmaktan başka bir şey değildir. Cehaletimizi büyük oranda giderecek bilgiyi kitaptan alacağımız için, 'kitap okuma' düzeyimiz, aynı zamanda kültürel zenginliğimiz olacaktır.

  • Kitap fuarlarında ya da kitap tanıtım günlerinde ziyaretçiler, kitap almasalar da en azından kitap kapaklarında işlenmiş kitap isimlerinden dünyada ve Türkiye'de insanların ilgilendikleri konulardan haberdar olmaktadır.

Kitap isimleri, aynı zamanda fikir dünyamızı yansıtan aynalardır.

Bu tür etkinliklerle çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi fikir aynamızla yüzleştirmenin güzelliğine inanıyoruz. Başta Canik Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere, uzaktan ve Samsunumuzdan gelen yayıncı ve yazarlara şükran borçluyuz.

Her belediyenin beldesinde senede en az iki defa tekrarlamasının( okullar açılırken ve kapanırken) güzelliğine inanıyoruz.

Selam ve sevgi ile…