'eğlenin çocuklarım,eğlenin

gülün,oynayın,koşun,bağırın,

egemen bir ülkede

özgür ve mutlusunuz !...'

Ülkedeki yoksulluk ve gelir dağılımındaki çarpıklıktan ve diğer toplumsal sorunlardan en çok çocuklar etkileniyor.

Son günlerde,yasal olmayan yurtlarda çocukların yaşadığı istismar olayları,dikkatleri yardım kurumları ve vakıflara çekerken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verileri, muhtaç çocuk sayısındaki artışın vicdanları yaralar bir düzeye çıktığını ve son 10 yılda yüzde 500 artarak 20 binden 100 bine yükseldiğini gösteriyor.

Her fırsatta üç çocuk isteyen siyasi iktidarı kıramayan,ancak doğurduğu çocuklara bakılamayan ülkede ,yasal olmayan kurumlara ise kaç ailenin başvurduğu, ne kadar çocuğun hangi koşullarda ne gibi yardımlar aldığı ise ne yazık ki bilinmiyor.

Bu arada,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın terör gerekçesiyle Meclis'te kutlanmayacağı açıklandı.

Bizim kutlayamadığımız bayram , Kanada'da 'International Children's Day'(Uluslararası Çocuk Günü)olarak kutlanacak. Toronto Belediyesi ve Kanada Hükümeti'nin katkılarıyla düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Günü"nün şenlik havasında kutlanacağı,Toronto Belediyesi'nin sitesinde "Uluslararası Çocuk Bayramı 23 Nisan 1920 tarihinde ilk olarak Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tasarlandı. Her yıl 23 Nisan'da kutlanan Uluslararası Çocuk Günü, 1979 yılında da UNICEF tarafından kabul edildi ve dünya çocuklarına hediye olarak "Sevgi, Dostluk ve Barış" sloganıyla kabul edildi ve uluslararası toplumda kabul görmeye devam ediyor.'diye duyuruldu.

Bizim ise,ne çocuklarına bunca haksızlık eden toplum olarak yüzümüz ,ne de çocuklarımızın kutlama yapacak neşesi kaldı mı ki zaten?!...