Yazının başlığı Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın torununun dedesine(kendisine) sorduğu bir sorudur: 'Dede! Bu askerler bizim değil mi?'
Benzer bir serzenişi Hz. Nuh(as) yüce Allah nezdinde yapmıştı.
Allah Nuh(as)'a tufanda , 'ailesinden hiç kimsenin helak olmayacağı' sözünü vermişti.
Nuh(as),İman etmeyen oğlu ile ilgili Allah'ın sözünü hatırlatmak istediğinde ise Allah(cc), 'o senin ailenden değildir' uyarısında bulunmuştur.
Evet, milletin parası ile alınmış elbiseyi giyinip rütbeleri takan ve silahı kuşanıp millete çevirerek halkını, polisini ve askerini öldürenler, bu milletin askeri olamaz. Bizim askerimiz değildir ve olamaz da.
Bunlar TSK'yı da asla temsil edemezler.
Askerimiz vatanını, kutsal değerlerini ve insanı yaşatmak için yaşar, şehit olmak için de ölür.
Bununla ilgili iki örnek vermek istiyorum:
Bu örneklerden biri Çanakkale Savaşları sırasında meydana gelmiştir.
Mustafa Kemal bu savaşların birinde askerlerine, 'ben size savaşmanızı değil, ölmenizi emrediyorum. Zira zaman kazanarak arkadan belki yeni askerler yetişir' demiştir. Ve o askerler ölmesini bilmişlerdir.
İkinci bir örnek de ihanet şebekesinin komutanından olacaktır.
Halk düşmanı ihanet şebekesi komutanlarından biri askerine ,' halkına kurşun sıkma emrini verirken' alnından yediği kurşundur.
İşte bu milletin askeri gerektiğinde komutanının emrini ölüm pahasına yerine getirirken, gerektiğinde de milleti için komutanını alnından vurur.
Bu iki örnek olay, Türk askeri tarihinin altın sayfalarına yazılmalı, ibret-i alem için gelecek nesillere okutulmalıdır.
Dönelim Sn. Başbakan'ın torununun sorusuna:
Güzel çocuk, bu asker bizim asker. Dedenin şahsında bütün bir millete saygısızlık yapıp silah çekenler ise Mehmetçiğin elbisesine bürünmüş sütü bozuk DNA'sı sulanmışların askerleridir. Bunlara her dönemde rastlanır, üzülme be küçük adam. Yarın büyüdüğünde de bunlarla karşılaşacaksın.
Sana sevgi, aziz milletimize saygılar, büyümüş de küçülmüş adam…
NOT: SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI'NDAKİ DEMOKRASİ NÖBETLERİNİN HAVASINI KİMLER SÖNDÜRÜYOR? Bunlar akşam içtimalarında görülmüyor.
SAYIN VALİMİZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VE DE İL MÜFTÜMÜZ BU İŞE BİR BAKARLAR MI ACABA?