n

n
n Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan, Polis Memuru Nadir Özgen. Kanlı terör örgütü PKK nın son iki yılda kaçırdığı ve Kuzey Irak ta terör kamplarında tuttuğu kamu görevlileridir. Ne acıdır ki kaçırılan kamu görevlilerinin yerleri bilindiği halde bu güne kadar ( 13.03.2013 tarihine kadar) o terör kamplarına ciddi hiçbir operasyon yapılmamıştır. Doğrusu bu durum aklımızın almadığı ve kabul edemediğimiz bir durumdur.
n
n
n
n Onlar bu milletin bağrından çıkmış canlarını ülkesi ve milleti için siper yapmış kamu görevlileridir. Hiçbirisi babasının karpuz tarlasında bekçilik yaparken kaçırılmamıştır.Terörle bazı kazanımlar elde etmeye çalışan PKK terör örgütü tarafından bu kamu görevlileri bilinçli bir şekilde kaçırılmışlardır.Bunda terör örgütü ne kadar başarılı oldu bilmiyorum. Çünkü kamuoyuna henüz bu konuda İmralı dan sızan hiçbir bilgi yok.Ama şu bir gerçek ki bu kamu görevlilerinin bırakılmasında Abdullah Öcalan ın rolü büyük.Eğer Öcalan bırakın demeseydi 8 kamu görevlisini terör örgütü asla bırakmazdı.Gelinen bu aşama kamu görevlileri için sevindirici olmakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti için son derece düşündürücüdür.Bu şekilde kamu görevlilerinin bırakılması Abdullah Öcalan ın ben güçlüyüm mesajından başka bir şey değildir.Devletle İmralı da masaya oturan Abdullah Öcalan ,gerçek anlamda güç gösterisi yapmaktadır.Bir günde bir çağrısı ile ilk önce cezaevlerindeki açlık grevini bitiren ,sonra da kamu görevlilerini serbest bıraktıran Abdullah Öcalan, rolünü en iyi şekilde oynamaya devam etmektedir...Ne acıdır ki Abdullah Öcalan, İmralı da mahkum statüsünde olmasına rağmen devletle pazarlık yapabilmektedir.İmralı görüşmeleri ile birlikte iki yıla yakın bir süredir terör kamplarında tutulan kamu görevlilerini serbest bıraktırması ise biz pişman olduk bırakıyoruz anlamında değil ama biz güçlüyüz anlamındadır.Çok acı bir durum ama bugüne kadar devletin kurtaramadığı rehineleri Öcalan ın sözü bıraktırmıştır.Bu duruma üzülelim mi sevinelim mi anlayabilmiş değilim.Ama PKK nın büyük bir sevinç içinde olduğunu düşünüyorum.
n
n
n
n PKK terör örgütü istediğini gerçekleştirmiş, gerekli yerlere istediği mesajı da bu serbest bırakma olayı ile göndermiştir. Anlayana sivrisinek saz anlamayana ise davul zurna az der gibi 8 kamu görevlisini PKK terör örgütü , Kuzey Irak ta örgütün kamplarının bulunduğu Amadiye bölgesinde 2 BDP milletvekilinin de içinde bulunduğu heyete teslim etmiştir.Elbette aileler bu duruma çok sevindi .Kamu görevlileri serbest bırakıldıkları için biz de milletçe sevindik.Ama iki yıl boyunca devletin bu konuda bir adım ileri gidememesini de içimize sindiremedik.Bu yüzden güçlü devletimizi sorguluyoruz.Bu yüzden sitem ediyoruz.Devletin yapamadığını Apo nun yapmış olması, kirli bir oyunun önemli bir sahnesidir. Bunu görmezden gelmek,bu duruma razı gelmek terörle bir yerlere varmayı hedefleyenlere yolu açık bırakmaktır.
n
n
n