n

n

n “Matluba(arzu edilene) hizmet etmek” ifadesi, Osmanlı’da İkinci Meşrutiyet döneminin maarif nazırlarından (eğitim bakanlarından) Nail Beye aittir.

n

n Eğitimin verimli ve anlamlı olmasının ilk şartı, arzu edilene hizmet etmesidir.

n

n “Arzu edilene hizmet edecek” bir eğitimi istemek herkesin ve her ülkenin vatandaşının hakkıdır.

n

n O halde millet olarak neyi arzu ediyoruz?

n

n Eğitimde arzumuz/ matlubumuz nedir?

n

n Çıktılarına baktığımızda mevcut eğitimimiz “MATLUBUMUZA/ ARZUMUZA” hizmet etmiyor, edemiyor.

n

n Sayıları yüz binlerle ifade edilen madde bağımlılığı, hırsızlık, dolandırıcılık, fuhuş, kaçakçılık, kumar, yolsuzluk, rüşvet, tecavüz, şiddet vb. gibilerin yanında; alkol tüketiminin, madde bağımlılığının,sigara içiminin ilkokul seviyelerine indiği, boşanmaların ve şiddetin yaygınlaştığı milli ve manevi duyarlılıkların azaldığı, cezaevlerinin suçlu üretme kampına dönüşmeye meylettiği, 1000 yıl bayraktarlığını yaptığı dininin gereklerini yerine getirmeye çalışanların üzerinde baskının sürdüğü, vatandaşlarının birliğini sağlayamadığı hatta ayrıştırdığı bir eğitim sistemi “ matluba /arzu edilene hizmet ettiği” söylenebilir mi?

n

n Mevcut durum, iyisi- kötüsüyle eğitim sisteminin çıktısı, aynası ve tablosudur.

n

n Hangi ülkenin eğitim sistemi( komünist ülkeler hariç) kendi tarihine, kültürüne, diline, dinine, örf, adet ve geleneğine düşman bir nesil yetiştirmiştir?

n

n Türkiye bu “ olmazı” olur yapan nadir ülkelerdendir.

n

n Türkiye bu noktada yakın tarihi ile yüzleşmeli ve hesaplaşmalıdır. Eğitimcisi, politikacısı ve akademisyeni ile seferber olmalıdır. Birileri mertçe ve yiğitçe “ KRAL ÇIPLAK” demelidir.

n

n Eğitimimiz, geleceğimizdir.

n

n Vizyonunu Batının kuyruğuna bağlamış ve nihai amacı günümüzde baskın uygarlık olan çağdaş Batı uygarlığını ihya etmek olan bir eğitim “matluba hizmet” edemez.

n

n Öncelikle dünyada gelişmiş ülkelerde bir örneği olmayan 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Yasası düzeltilmeli, “matluba/ arzu edilene hizmet edecek” “TEMEL AMAÇ VE MİSYON” belirlenmelidir.

n

n Bir vatandaş ve bir eğitimci olarak arzumuz ve hedefimizdir.

n

n Bu husus eğitim davamızın temelini oluşturur.

n

n Selam ve sevgi ile…

n

n

n

n

n

n

n

n

n