Engelliler Haftası münasebetiyle Karadeniz Engelliler Federasyonu'nun geçtiğimiz salı günü düzenlemiş olduğu etkinlikteydik.

10-15 Mayıs günleri, Engelliler Haftası olarak düşünülmüş ve her yıl bu günlerde birtakım etkinlikler yapılarak 'engellilik konusu' kamuoyunun ilgisine sokulmaya çalışılır.

Engellilik bir insan sorunsalı olup toplumun tüm bireylerinin ve kurumların ilgisine muhtaçtır.

Türkiye'de engelli sayısını düşündüğümüzde bunlar, ebeveynleriyle birlikte nerede ise ülke nüfusumuzun yarısını kapsamaktadır.

Engellilik doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşabilmektedir. Bu konuda herkes( herhangi bir hastalık, kaza vs.) engelliliğe aday demektir.

'Ne olduğu değil, ne olacağını' düşünebilen herkes bunu anlar. Allah hepimizi bu tür hastalık ve kazalardan korusun.

Engelliler Haftası ile ilgili Karadeniz Engelliler Federasyonu'nun gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında önce Atatürk anıtına çelenk konulmuş ardından da Karadeniz Engelliler Federasyonu(KEF) Genel Sekreteri Sayın Davut Gökmen Bey günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak sorunlarını dile getirmiştir. Konuşmasında engellilerle ilgili olumlu gelişmelere dikkat çekerek teşekkür eden KEF Genel Sekreteri yerel yönetimlerle ilgili de, ' Ancak, Anayasamızca ve 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ile diğer kanunlarımız tarafından devletimizce verilen haklarımızdan özellikle erişebilirlik ve ulaşabilirlik hakkımızın yerel yönetimler ve kurumlarca hayata geçirilmediğini veya göstermelik uygulamaların yapıldığını üzülerek görmekteyiz ve bizzat yaşamaktayız.' İfadelerini kullanmıştır.

Genel Sekreter Sayın Gökmen Bey basın mensupları aracılığıyla halkımıza iletmek istediği mesajında, 'özellikle il dışından gelip kapı kapı dolaşıp yardım dilenenlere iltifat edilmemesini ve istismarlara meydan verilmemesini' istemiştir.

Ondan sonra da Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde engellilere ve katılımcılara Büyükşehir Belediyesi'nin öğle yemeği ikramı gerçekleştirildi.

Öğleden sonra da yine Büyükşehir Belediyesi'nin ikramı olarak Samsun'um -1 Gemisi ile bilinen turu attık. Her iki mekanda da başta ilgili müdür , dostumuz Sayın Mümin Tan olmak üzere Büyükşehir görevlileri engellilere hizmet ederek yalnız bırakmadı, ilgi ve hizmetlerinde kusur yapmadılar, teşekkür ediyoruz.

Siyasilerin pek ilgi duymadığı etkinliğe Samsun Vali Yard. Sayın Mehmet Ali Yıldırım, Aile ve Sos. Politikalar Müdürü Sayın Tekin Balcı ile ilgili bazı bürokratlar, Tüm Engelliler Konfederasyonu Başk. Sayın Aysun Toygar ve KEF Başk Sayın Selman Saruhan'ın iştiraklariyle gerçekleştirilen etkinliklerin engellilerimize ve ailelerine güzel bir gün yaşattığına inanıyoruz.

Emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz.

Selam ve sevgi ile…