1. G-20 Zirvesi Türkiye'nin de katımıyla Almanya'nın Hamburg kentinde toplandı.

Sonuç bildirgesinde terörle mücadele, küresel ticaret, iklim ve Afrika ile işbirliği öne çıkmıştır.

Bunlarla birlikte terörizm, yerinden olma, yoksulluk, açlık, sağlık tehditleri, istihdam oluşturma, enerji güvenliği ve eşitlik de tartışılan konular arasında yer almıştır.

Aslında bütün bu olumsuzlukları yapan zengin ülkelerdir.

Günlerden bir gün mavi denizle ile ilgili bir seminerin verileceğini okulda öğrendik. Ben dahil birkaç arkadaşımla bu seminere gitmek üzere görevlendirildik.

Tahtanın önüne geçip semineri verecek bayanın kendisi doktor olduğunu, istifa ederek bu işi severek yaptığını ifade etti.

Seminerin sonunda büyük holding sahiplerinin bu iş için büyük bağışlarda bulunduklarını ifade ettiler. Seminerin sonunda sorusu olup olmadığı soruldu.

Bende kalktım dedim ki: 'Sayın doktorum, devlet sizi en modern tıp fakültelerinde okuttu ve sizi doktor yaptı. Hasta insanları tedavi edip topluma kazandırmanız için devlet her türlü fedakarlığı yaptı. Siz ise buraya gelerek söz konusu holdinglerin bağış paraları ile kurulmuş olan bu sivil toplum kuruluşunun propagandasını yapıyorsunuz. Bu işin çözümü gayet basittir. Sözünü ettiğiniz mavi denizi kirletenler bu sınıfta bulunan öğretmenler ya da fabrikada çalışan işçiler değillerdir. Mavi denizleri canlılar için barınamaz hale getirenler o az önce bahsettiğiniz holdinglerin fabrikalarıdır. Kendileri kirlettiler, kendileri temizlemek zorundadırlar. Verdikleri para onların kirlettiklerinin binde birini bile temizlemez. Doktorluğunuzu yapsanız bu millete olan diyetinizi ödersiniz. Değilse holdinglerin propagandisti olarak yaşarsınız.'

Bu sözlerimden sonra çok alınmış olması gerekir ki seminercimiz oturumu kapatmıştır.

Şimdi gelelim G-20 zirvesine:

Bunların değindiği sorunların üreticileri aslında bizzat kendileridir. Koca Amerika'nın terör örgütlerine silah vermeyi normal görürken kime ne anlatacağız?

Yarınki yazımızda inşallah sonuç bildirgesini yazan Avrupa ve Asya devletlerinin yalanlarını ve G-20 zirvesinde sonuç olarak ilan ettikleri temel sorunları bizzat kendilerinin meydana getirdiklerini, insanları sömürdüklerini göreceğiz. Milyarlarca insanın gözünün içine baka baka yalan konuşmakta ve insanlığa ihanetlerini sürdürmeye devam etmektedirler. Selam ve sevgi ile