30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. 87 yaşındaki Kore gazisi Selahattin Erzincan, bu yıl Samsun'da gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına damgasını vurdu.Hasta ,yaşlı ve yorgun bir Kore gazisi olan Selahattin Erzincan Samsun'un İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi'ndeki evinden komşusunun özel aracı ile Cumhuriyet Meydanı'na getirilerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılma isteği yerine getirildi.
Samsun Cumhuriyet Meydanı'na komşusunun özel aracı ile getirilen Kore gazisi Selahattin Erzincan tören alanına yürümekte güçlük çekince; iki kişi tarafından tören alanına sandalyede taşınarak götürüldü. Kore gazisi büyüğümüzü, babamızı, amcamızı, dedemizi araçtan alıp sandalye ile taşıyan iki kişiden birisi (şehit yakını) bendim. Kore gazisi Selahattin Erzincan büyüğümüzü sandalye ile tören alanına taşımaktan ve tören sonrasında yine sandalye ile araca kadar götürmekten ve gideceği yere aynı araçla birlikte gitmekten büyük bir onur duydum. Gerekirse her şart altında yine Kore gazisi Selahattin Erzincan dedemizi gideceği yere kadar sırtımda bile taşırım. 30 Ağustos sabahı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 95. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Samsun Valiliği'nde Sayın Samsun Valisi Osman Kaymak'ın 'Yaşayan Atatürk Salonu'ndaki tebrikleri kabul töreninden çıkmış Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril'le birlikte tören alanına yürüyorduk ki başkanın telefonu çaldı. Arayan Kore gazisi Selahattin Erzincan'dı. Israrla törene katılmak istiyordu. Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril sağlık durumunun iyi olmadığını bildiği Kore gazisi Selahattin Erzincan'ı ikna edemeyince konuşmam için telefonu bana verdi ben de ikna edemedim. Kore gazisi Selahattin Erzincan, her türlü ikna çabama rağmen ısrarla 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmak istediğini bildirince telefonu tekrar Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril'e verdim. Biz onu ikna edemedik ama Kore gazisi Selahattin Erzincan bizi ikna etti. Bir komşusunun aracı ile törenin yapılacağı yerin yakınına getirdiğimiz gazimizi araçtan alarak yürüme mesafesindeki tören alanına götürmek için koluna girdim. Gazi dedemiz, rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çektiği için sandalye üstünde bir kişiden de yardım alarak tören alanına taşıdım, protokol üyelerinin bulunduğu yerin en ön tarafına oturttuğumuz Kore gazisi Selahattin Erzincan protokol üyelerinin ilgisi ile karşılaştı. Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Osman Kaymak ve askeri erkan, büyük ilgi gösterdi. Gazi arkadaşları ile birlikte her yıl katıldığı törenleri bu yıl oturduğu yerden izleyen Kore gazisinin çok duygulandığına tanık oldum. Hiçbir töreni kaçırmayan ama bu bayram rahatsızlığı artan daha bir hafta öncesine kadar özel bir hastanede tedavi gören 87 yaşındaki Kore gazisi Selahattin Erzincan'ın ısrarla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na katılma isteği herkesi düşündürmelidir. Herkes empati yapmalı bayramlarda tören alanlarının neden bu kadar çok boş kaldığını sorgulamalıdır.

Şimdiye kadar hiçbir bayram törenini kaçırmayan Kore gazisi Selahattin Erzincan, bu bayram da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna rahatsızlığına ve ilerleyen yaşına rağmen en önde katılarak hepimize örnek oldu. Kore gazisi Selahattin Erzincan'la gurur duyuyoruz. Umuyoruz ki bir daha ki bayram törenlerinde yine birlikte oluruz. O bize büyük bir ders verdi. Bu yüzden gazi dede örnek alınmalı. Kimse bayram törenine katılmamak için mazeret üretmemelidir. Eğer 87 yaşındaki bir Kore gazisi ilerleyen yaşına ve astım ve kalp yetmezliği gibi birçok rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı yürüme güçlüğüne rağmen 'Dünya hali, bir daha göremeyebilirim, beni törene götürün' diyorsa ve bu isteği de gerçekleştiriliyorsa o gazi Türkiye'nin başının tacı yapılmalı kıymeti bilinmelidir. Bir şehit yakını olarak o gazilerimiz için yapılabilecek çok şey olduğunu ama bir türlü yapılmadığını da bilmek, beni üzmeye devam ediyor. Çünkü o gazilerimiz aramızdan hızla ayrılmaya devam ediyor. Yarın keşke demeyelim istiyorum. Onlara çok şey borçluyuz…