Haarp adını High Frequency Active Auroral Research Program baş harflerinden almaktadır. Amerika birleşik devletleri özel askeri birliği ve Alaska üniversitesinin yürüttü özel ve gizli bir projedir. 1990 yılında tescil almıştır. Firki ortaya koyan Nicola Tesla'dır. Yani alternatif akımın bulucusu.

Bu projeye başlamaması için tüm dünya seferber olmuştur, projenin başlamaması için kampanyalar bile düzenlenmiştir lakin Amerika kimseyi dilememiş ve projeyi başlatmıştır.

Bu proje iyonosferin davranışlarını ve özelliklerini incelemek amaçlı kurulmuş olsa da aslında proje iklim kontrolü ve yapay deprem silahı olarak bilinmektedir. Başarıya ulaştıklarıyla alakalı çok delil olmasada ünlü teorisyenler bu projenin başarılı şekilde çalıştığına inanmaktadır.

Alaska da bulunan merkezde şuanda yüksek frekansta radyo sinyali veren toplamda 180 adet verici anten bulunmaktadır. Ayrıca çok yüksek frekansta çalışacak bir radar yapılması da planlar arasındadır.

HAARP projesiyle iyonosfer ısıtılarak vlf dalgaları da üretilmektedir. Vlf çok düşük frekans anlamına gelmektedir.

Bu alanda sürekli olarak elektromanyetik testler yapıldığından dolayı uçaklar için aşırı düzey de tehlike arzetmektedir. Ancak herhangi bir uçak yaklaştığında antenler otomatik olarak durmaktadır ve projenin zararlarını ortadan kaldırmak çabalarındadır.

Bu proje kapsamında bazı şehir efsaneleri de dolanmaktadır. İnsan beynine nöronlarla müdahaleyi mümkün hale getirmesi, dünyanın diğer ucundaki cihazları kontrol edebiliyor olması gibi fikirlerde dolanmaktadır.

Şimdi gelelim bizimle alakalı duruma. Böyle teknolojisi bulunan ki bu bilineni, bilinmeyen daha bir dünya projeleri bulunan Amerika'ya sizce nükleer füze işler mi? Burada sorulacak asıl soru bu. Allah C.C göstermesin yarın savaş çıksa bu teknolojiye nasıl karşı çıkarız. Eğer ki elektromanyetik ortamda bizlerin tüm cihazlarına ulaşabiliyorsa ki dedikodular o yönde bizim de buna karşı bi önlem almamız gerekmez mi? Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.