2013'DE HÜSEYİN KALPAR

Samsunspor'da Emin Kar başkanlığındaki yönetim 2013-2014 sezonu öncesi göreve Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ı getirmiş ve Kırmızı- Beyazlılarda ikinci Kalpar dönemi başlamıştı. Daha önce takımı Süper Lig'e taşıyan Kalpar yönetimindeki Samsunspor, Mersin İdman Yurdu ile play-off finali oynarken, rakibine 2-0 kaybedip Süper Lig'in eşiğinden dönmüştü. Bu tramvanın ardından yönetim Kalpar'la yolları ayırmış görevi de Samsunlu olan Erhan Altın'a vermişti.

2014'DE ERHAN ALTIN

Erhan Altın'la 2014-2015 sezonu yönetimsel anlamda sıkıntılı başlarken, 27 Aralık 2014'de Erkurt Tutu başkanlığındaki yönetim göreve geldi. Başkan Tutu, yoluna Erhan Altın'la devam etti ve takım yine play-off finali oynadı. Ancak bu kez de Antalyaspor'a kaybedildi. 2015-2016 sezonu öncesi Erkurt Tutu göreve Ümit Özat'ı getirdi. Özat'la lige iddialı bir şekilde başlansa da, genç çalıştırıcı 18. haftada görevini bıraktı. 20. haftada ise göreve Engin Korukır başladı ve Samsunspor sezonu 9. bitirdi.

KORUKIR, ÖZKÖYLÜ, ÖZALAN

2016-2017 sezonu Engin Korukır'la start alırken, transfer yasağı nedeniyle takım gençlerden kuruldu. Engin Korukır 4. hafta sonunda istifa etti ve 7. haftada göreve Osman Özköylü geldi. Deneyimli çalıştırıcı Özköylü ile sezonu 15. sırada tamamlayabilen Samsunspor, averajla ligde kaldı. 2017-2018 sezonu öncesi ise bir çok teknik adamın ismi geçti ancak Başkan Erkurt Tutu Alpay Özalan da karar kıldı. Alpay Özalan oldukça iddialı konuşsa da, işler iyi gitmesi ve 6. hafta sonunda görevini bıraktı.

3 YILDA 6 FARKLI İSİM

Her fırsatta teknik direktör istikrarından bahseden Erkurt Tutu, 3 yıllık başkanlık süresince Erhan Altın, Ümit Özat, Engin Korukır, Osman Özköylü ve Alpay Özalan'la çalıştı. Bu kısa sürede tam 5 kez teknik adam değişikliğine giden Başkan Tutu, şimdi ise 6. isim olarak Hüseyin Kalpar'la anlaşmak üzere. En son 2013-2014 sezonunda Samsunspor'da çalışan Hüseyin Kalpar, bakalım diğer teknik adamların bıraktığı kötü izleri silip, camiayı yeniden ayağa kaldırabilecek mi?