Samsunlu oyun yazarı Murat Can Kibiroğlu, başarıları ile herkesi gururlandırıyor. 2007 yılında Düşevi Oyuncuları ile çalışmaya başlayan Kibiroğlu'nun, Lidert, İnsan Dükkanı, Bir Garip Masal, Sıfırdan Sonra ve Süreyya adlı, oyunları ilk kez Düşevi Oyuncuları'nda oynandı.

Devlet Tiyatrosu repertuarına kabul edilen Sarı Köpek oyunu ise, 2012 yılında ilk kez Düşevi Oyuncuları tarafından oynayarak Dünya Prömiyeri yaptı.

2016 yılı ise Sarı Köpek yılı oldu. Kıbrıs Devlet Tiyatrosu 27 Mart 2016'da, Makedonya'daki Arnavutluk Devlet Tiyatrosu ise 23 Nisan 2016'da Sarı Köpek oyunu prömiyer yaptı. Oyunu Samsunlu Sanatçı Ali Volkan Çetinkaya yönetti. Düşevi Oyuncuları'ndaki Sarı Köpek oyununu da yöneten Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ali Volkan Çetinkaya, gelen teklif üzerine Makedonya'daki Arnavut Devlet Tiyatrosu'ndaki oyunu da yönetti.

Oyunun prömiyerine Yönetmen Ali Volkan Çetinkaya, Bursa DT oyuncusu eşi Ecehan Çetinkaya, Yazar Murat Can Kibiroğlu, resim öğretmeni eşi Seda Kibiroğlu, KATİB Başkanı ve Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar ve oyuncu eşi Ferda Kaynar da katıldı. Oyun sonrası Arnavut Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Adem Karaga'ya, Cem Kaynar tarafından hediye takdim etti.