1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, İstanbul'dan enteresan 1 Mayıs görüntüleri geldi.

1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda, kutlamalara katılan vatandaşların alandan ayrıldığı esnada, kalabalığın içinde birden bire ortaya çıkan keçi yavrusu ilgi odağı oldu.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki mağaza çalışanları ise, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü boş kalan caddede top oynayarak kutladı.

Her gün binlerce kişinin geçtiği İstiklal Caddesi, 1 Mayıs kapsamında güvenlik önlemleri nedeniyle yılın en sakin gününü geçirdi. İstiklal Caddesi'nin boş kalmasını fırsat bilen mağaza çalışanları ise durumu fırsata çevirdi. Burada top oynayan mağaza çalışanları gönüllerince eğlendi. İşçi bayramını top oynayarak kutladıklarını belirten çalışanlar, "Burada top oynamak için her yıl 1 Mayıs'ı bekliyoruz. 1 Mayıs'ta burada top oynama fırsatı buluyoruz. Bu geleneksel hale geldi' dediler.

İstiklal Caddesi'nde çalışanlar top oynarken, Taksim Meydanı'nın güvercinleri de, sessiz günün tadını çıkardı.

Taksim Meydanı'nda kutlamala izin verilmeyince, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Meydana çelenk bırakılması haricinde kimseyi sokmayan polis ekipleri, gün boyunca tedbirlere devam etti. Meydana kimse giremeyince de Taksim Meydanı güvercinlere kaldı. Meydanda görevli polisler ise güvercinlere yem vererek vakit geçirdi.