Bu hafta Türkiye'de 3'ü yerli 7 film vizyona girecek.

"Ankara Yazı: Veda Mektubu"

Başrollerini Sefa Zengin, Gürkan Uygun, İpek Tuzcuoğlu ve Burçin Abdullah'ın paylaştığı, yönetmenliğini ise Kemal Uzun'un üstlendiği "Ankara Yazı: Veda Mektubu" seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin sıkıyönetimle yönetildiği yıllarda, Ankara'da solcuların gittiği bir kahvehane 10 Ağustos 1978 günü taranır. Bu olay daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacaktır. Olaydan birkaç saat sonra, polis etraftaki semtlerde olayla bağlantısı olduğunu düşündüğü birçok ülkücü genci gözaltına alır. İçlerinde o sırada 20 yaşlarında olan Mustafa Pehlivanoğlu adında bir genç de vardır. Mustafa'nın gözaltına alınmasıyla annesi Zeynep ve babası Ahmet Bey'in hukuk mücadelesi başlamış olur. Daha sonra 12 Eylül Askeri Darbesi'nin kurduğu mahkemede idam cezası alan Mustafa Pehlivanoğlu, anne ve babasının haberi bile olmadan bir sabah idam edilir.

"5 Dakkada Değişir Bütün İşler"

Başrollerini, Bülent Şakrak, Haki Biçici, Kaan Turgut, Emre Altuğ ve Ecem Özkaya'nın paylaştığı "5 Dakkada Değişir Bütün İşler" de bu hafta vizyona girecek filmler arasında. Filmin yönetmenliğini Orçun Benli üstlendi.

Aynı mahalleden yakın arkadaşlar olan Sedat, Harun ve Cihan, Sedat'ın bahiste kazandığı parayı harcamak için pavyona giderler. Böylece Harun ve Cihan hayatlarında ilk kez pavyon görmüş olacaklardır. Ancak içeride zil zurna sarhoş olan, yüksek gelen hesabı ödeyemeyen kafadarların başına o gece hiç tahmin edemeyecekleri başka olaylar da gelecektir.
Yar1m
Eca Tatay, Serhat Yiğit, Recep Yener ve Hülya Böceklioğlu'nun oynadığı filmin yönetmeni, Çağıl Nurhak Aydoğdu.
Fidan 15 yaşında çobanlık yapan bir köy kızıdır. Babası ve iki kardeşiyle birlikte Doğu'da bir dağ köyünde yoksulluk içinde yaşar. Babası, kızını tanımadıkları bir aileye gelin olarak verir. Karşılığında bir para alarak, kızının daha kötü bir hayatı olamaz diye düşünerek... Fidan'ı almaya gelen aile, ülkenin bir diğer ucunda, Ege'de yaşamaktadır ve geldiklerinde damat yanlarında değildir. Fidan hayatında ilk kez uzun bir yolcu...

"Çöl Kraliçesi"

James Franco, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Damian Lewis ve Jenny Agutter'in başrol oynadığı filmin yönetmen koltuğuna Werner Herzog oturdu.

İngiliz macerasever ve gezgin Gertrude Bell'in (Kidman) gerçek hikayelerinden oluşan 'Queen of the Desert' onun aşklarını ve yolculuklarını konu alıyor. Meraklı ve maceracı bir kadın olan Gertrude İngiltere'nin dışındaki hayatı görmek ister ve elçilikte görevli olarak Tahran'a gider ve burada elçilik sekreteri Henry Cadogan'a (Franco) aşık olur. Bu aşk yanlış anlaşılmış kişilerle birlikte hayat boyu sürecek bir maceranın başlangıcı olur. Bu macerada yolu T.E. Lawrence (Pattinson) ve Osmanlı İmparatorluğunda görevli general Charles Doughty-Wylie (Lewis) ile kesişir.

"Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı"

Marvel'in 'Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı' fiminde Steve Rogers'ı, insanlığı koruma yolunda görevlerine devam eden Yenilmez'lerin yenilenmiş ekibinin lideri olarak görüyoruz.
Yenilmezler'in dahil olduğu bir olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yaparlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Bunlardan biri Steve Rogers'ın önderliğinde, Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup, diğer tarafta ise Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen ikinci gruptur.

"Kronik"

Tim Roth, Bitsie Tulloch, Claire van der Boom, David Dastmalchian'ın başrol oynadığı filmin yönetmeni, Michel Franco.

Kronik (Chronic), bir bakımevinde ölüm döşeğindeki hastalarla ilgilenen bir erkek hemşirenin portresini çiziyor. David; zorlu, talepkar mesleği gereği bir yandan hastalarıyla yakınlaşmak zorunda kalırken bir yandan da duygusal açıdan tükenmektedir. Özel hayatında çekingen, beceriksiz ve muhtaçtır. Omuzlarındaki yük dayanılmaz hale geldiğinde, yüzünü geçmişe dönmek zorunda kalacaktır.
"Orman"
Yönetmenliğini Jason Zada'nın yaptığı filmde başrolü, Natalie Dormer, Eoin Macken, Stephanie Vogt ve Noriko Sakura paylaşıyor.
Genç bir kadın olan Sara, kayıp kız kardeşini bulmak için korku dolu Aokigahara'da bir yolculuğa hazırlanmaktadır. Çevredekilerin uyarısını dikkate almayan Sara, kardeşinin başına gelenleri öğrenmek istese de bilmediği bir şey vardır. Orman, bir sonraki misafiri öldürmeyi bekleyen kızgın ruhlarla doludur.