Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Samsun Şubesi yönetimi, yerel ve ulusal konular ile ilgili proje ve görüşlerini sunmak üzere TBMM'de bir dizi ziyarette bulundu.

Programlar kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı ve Fuat Köktaş ile görüşmeler yapıldı.

VERİMLİ ÇALIŞMALAR

İlk olarak Karaaslan ile görüşen Şube Başkanı Selman Yesevi Cevahir ve Endüstri Komisyonu Başkanı Semih Şener, akıllı şehirler, inşaat sektörü, endüstri 4.0 ve mesleki yönetmelikler ile ilgili brifing verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaaslan, "Böylesi genç ve teknik elemanların oluşturduğu ekiple Samsunumuz ve ülkemiz adına çok verimli çalışmalar yapabiliriz" dedi.

DİNAMİK YAPI ÖNEMLİ

Daha sonra makamında ziyaret edilen Usta ise, karşılıklı fikir alışverişlerinde her zaman üzerlerine ne düşerse yapacağını ifade ederek, "Dinamik yapınızla Samsun'un gerekli teknik çalışmalarında eleştirilerinizi mutlaka paylaşarak ülkemize
faydalı işler yapacağınızdan eminim" diye konuştu.

GÜÇBİRLİĞİ SAĞLAR

Samsun kent merkezlerinde daha çok yeşil alana ve düzenli yapılaşmaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Kılıç, "Bunlarla alakalı kamuoyu oluşturmak STK'ların görevlerinden. Mimar ve mühendislerden gelen yapıcı öneriler güçbirliği sağlar" ifadelerine yer verdi.

EĞİTİME ÖNEM VERİLMELİ

Özellikle robotik kodlama ve Endüstri 4.0 ile alakalı yapılanmaya gidilmesi gerektiğini kaydeden Kurt, "Özellikle orta ve lise eğitimi alan gençlerin bu alanlarda bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda MMG Samsun gibi alt yapıya sahip bir ekiple bu çalışma yapmalıyız" dedi.

Ziyaretlerde MMG Samsun Şube Yönetim Kurulu üyeleri Çevre Mühendisi Hilmi Eker, Mimar Fatih Badur, Makine Mühendisi Semih Şener ve İnşaat Mühendisi Orhan Erol da hazır bulundu.