Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Maastricht Üniversitesi ve Avrupa Nörolojik Bilimler Yüksekokulu'nun ortak çabalarıyla gerçekleştirilen 3. Uluslarası Klinik Nörobilim Kursu, Anemon Otel'de başladı.

AÇILIŞ KOKTEYLİ

Direktörlüğünü OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak ile Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Temel'in yaptığı kursun açılış kokteyli önceki gün aynı otelde gerçekleştirildi.

NÖROLOJİK HASTALIKLARI

Açılış toplantısında konuşan Doç. Dr. Kocabıçak, "Nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda Türkiye'de ve dünyada yapılan güncel tedavileri içeren bir kurs. Ağrı ve ürolojik bazı hastalıklarda da bazı güncel tedavi yöntemlerini içeriyor. Beyin pili olarak bilinen nörostimulasyon tedavisinde dünyada son durumun ne olduğunu anlatan bir kurs" ifadelerini kullandı.

40 FAKÜLTEDEN KATILIM

Bu kursu geleneksel hale getirdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Kocabıçak, "Almanya, Fransa, Hollanda ve farklı ülkelerden konuşmacılarımız 2 gün boyunca bu yöntemleri anlatacak. İnsan ömrü giderek artıyor, ortalama 85 yılı buluyor. 2050-2060 yıllarında bu sürenin 90 yıla çıkacağı öngörülüyor. Fakat insan ömrünün uzamasıyla birlikte parkinson, alzheimer gibi hastalıklar da artıyor. Bunlarla mücadele için de yeni tedavi yöntemleri gerekiyor. Bu nedenle bu yöntemlerin anlatılması için bu kursu düzenledik. Kursumuza 40 fakülte üyesi iştirak etti. Sektör çalışanları ile beraber 160'a yakın katılım var" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR