Samsun Fen Bilimleri Okulları öğretmen ve öğrencileri, Atatürk Kültür Merkezi'nde şiir gecesi düzenledi. Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden en güzel şiirler seslendiren öğretmen ve öğrenciler, bu şiirleri öyküler, danslar ve şarkılarla süsleyerek adeta bir görsel şölene imza attı. Mevlana, Yahya Kemal, Attila İlhan, Necip Fazıl Kısakürek, Sabahhatin Ali, Nazım Hikmet ve Sunay Akın gibi on yedi farklı şairin şiirlerinin seslendirildiği geceye, okul kurucu ortakları Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Mustafa Kemal Yavuz, Serdar Karaman, Abdurrahman Yavuz, Haluk Torun, Uğur Baysal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

ŞİİR ŞÖLENİ

Gecede şiirin önemine vurgu yapan Edebiyat Öğretmenleri Haluk Torun ve Barış Yıldız sunumlarıyla büyük beğeni aldı. Fen Bilimleri Okulları'nın Türk Edebiyatı'na çok önem verdiğini belirten Torun, "Düzenlediğimiz şiir gecesi ile ortaya görsel bir şölen çıkardık. Bir birinden değerli şairlerimizin hepsi farklı dünya görüşlerine sahip olsalar da bu toprağın değerlerini şiirlerine yansıttılar. Biz de bu değerleri seyirci ile buluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Şiir şöleninden sonra sahneye çıkan öğrenciler, Türk Bayrakları ve 'Biz Birlikte Türkiye'yiz'pankartıyla büyük bir coşku yarattı. Şiir gecesini oldukça beğenen davetliler, geceyi hazırlayanları ayakta alkışladı.

Haber: Ayşe Kuşçu