AK Parti'de Genel Başkan Adayı olarak Binali Yıldırım'ın açıklanmasından sonra, Türkiye'de en çok merak edilen konuların başında gelen 'Yeni Başbakan kim olacak?' sorusu yanıt bulmuş oldu. Uzun bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve birçok ismin konuşulduğu genel başkanlık için, Berat Albayrak, Bekir Bozdağ, İsmet Yılmaz, Numan Kurtulmuş gibi isimler adaylar arasında bulunuyordu.

Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ise, 6 Mayıs'ta yazdığı köşe yazısında, Binali Yıldırım'ın yeni Başbakan olacağının sinyallerini vermişti. AK Parti'de yaşanan Davutoğlu ayrılığının hemen ardından Necdet Uzun, 'Davul-tokmak meselesi...' adlı yazısında;

"Davutoğlu'nun yerine kim gelecek?" sorusunun
cevabını vermek zor elbette...
Damadı Albayrak'ı yapmaz,
yapmamalıdır da...
Bana göre, Davutoğlu'nun açıklamasından sonra
"Her şey bugünden daha iyi olacak" diyen
Binali Yıldırım daha şanslı görünüyor...

ifadelerine yer vermişti.

'DAVUL-TOKMAK MESELESİ...' BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

7 Mayıs tarihinde de 'O yolculuğun şifresi...' adlı yazısında Samsun Valisi İbrahim Şahin'in Ankara yolculuğunu derinlemesine ele alan Necdet Uzun, köşesinde bu ziyaretin nedeni Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasından sonra Vali Şahin'in 'Başbakanlık Müsteşarlığı' veya benzer bir önemli göreve atanacağını yazmıştı.

Köşesinde;

Binali Yıldırım'ın şimdiki konumu
çok güçlüdür ve
yakın çalışma arkadaşı
dahası kardeşi gibi sevdiği
Şahin'e TRT Genel Müdürü
olduğu dönemde yapılan
haksızlığı telafi edecektir.

diyen Uzun, 19 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı olarak açıklanmasının ardından, yeni Başbakan'ın kim olacağını ilk bilenlerden oldu.

'O YOLCULUĞUN ŞİFRESİ...' BAŞLIKLI KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ