İran'ın taklit mercilerinden olan Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, ülkesinin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Mehdi ile irtibatta olduğunu iddia etti.

İran'dan yayın yaptığı bilinen jamkaran.jr haber sitesindeki iddia, İslam dünyasında ilginç bir şekilde karşılandı. Kum kentinde yapılan ve 12.'ncisi düzenlenen Uluslararası Mehdeviyet Doktrini Konferansı'nda konuşan 90 yaşındaki Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, 'Dini liderin başarılı olduğunun delillerinden biri de kendisinin İmam Mehdi'yle bu mescitteki (Cemkeran Mescid) yakın irtibatıdır.' dedi.

Ayrıca 90 yaşındaki Şirazı, 'Biz zamanı tayin etmiyoruz. Fakat Mehdi'nin çıkışı büyük bir ümitle yakundır' ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi İran'daki Caferiler, Mehdi'nin gelişinin kıyamete yakın gerçekleşeceğini düşünüyor. Ayrıca dünyada artan kaos ve savaşların da Mehdi'nin gelişine alamet olarak gösterildiği bilinirken, Kum ile Kaşan kenti arasındaki Cemkeran köyüne yakın Cemkeran Mescidi, Caferi mezhebine mensup bazı kişilerce Mehdi'yle irtibat kurulan yer olarak inanılıyor.