Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle birlikte ehliyetlerde de bugünden itibaren (01 Ocak 2016) yeni dönem başladı. Yeni tip sürücü belgeleri, uluslararası niteliğe sahip olacak ve diğer ülkelerde de geçerli olacak.

AB STANDARTLARINA KAVUŞULACAK

AB standartlarına kavuşturularak 180 ülkede kullanılabilecek olan ehliyetlere yeni sınıflar da eklendi. Bu arada Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerini bugünden itibaren yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirmeye başladı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de bugün uygulama konuldu.

Motorlu taşıtlar sürücü kurslarıyla ilgili ilk adımın 29 Mayıs 2013 yılında atıldığı uygulamada şu ana kadar Avrupa Birliği'ne uyum yasaları çerçevesinde Avrupa ülkeleri standartlarına 1 Ocak itibarıyla bire bir uyulacak.

1 Ocak'ta başlayan stajyer sürücülük normal şartlarda başarılı olunduktan sonra emniyette teşhir aşamasından sonra başlayacak. Sürücü 75 ceza puanı almaması halinde 2 yılın sonunda asıl belgeye geçilebilecek.