Samsun'da yöresel otların ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizmciler Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri 'Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali'nde ısırgan tatlısı birinci oldu.

Bugün Sevgi Gölü'nde kadınlar hem yaptıkları yemekleri sergilediler hem de jürilerin beğenisine sunarak yarışmaya katıldılar. 23 yarışmacı kendilerine özgü yaptıkları ot yemekleri ile jürilerden tam not almaya çalıştı. Jüri üyeliğini Vilco Van Herpan, Asuman Kerkez, Haldun Tüzel, Mehmet Ak ve Ercan Yılmaz'ın yaptığı yarışmada birinci ısırgan tatlısı ile Meral Kargı olurken, dal turşu kavurması yemeği ile Cemile Sezgin ikinci, ısırgan otlu köfte yemeği ile Sedanur Başoğlu ve küllüce ot kavurması yemeği ile Ayşegül Ardul üçüncülüğü paylaştılar.

Ot toplama ve yemek yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle festival sona erdi.