Samsun Haber Radyo'nun sevilen ismi Kaan Ali Kolcuoğlu, programında 'Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak ve bununla ilgili alınması gereken önlemler' konu başlığıyla gerçekleşen yayında İlkadım İlçe Emniyet Müdürü Faruk Demir ve "Kokusu Yok Bu Şehrin" kitabının yazarı ve eğitimci Salih Temiz'i konuk etti.

GÜVENLİ BİR İLÇE
İlkadım bölgesinin kalabalık nüfus yoğunluğuna dikkat çeken İlçe Emniyet Müdürü Faruk Demir, "Asayiş anlamında 7/24 son derece eğitimli ve işin uzmanları tarafından daha güvenli bir ilçe için çalışıyoruz. 155 hattı her türlü ihbara veya yardıma ücretsiz açıktır. Kalabalık caddeler hem yaya, hem devriye hem de sivil ekipler tarafından sürekli olarak gözleniyor. Okul önlerinde konuşlandırılan polis memurları da okulla ilişiği olmayan vatandaşların okul önlerine yaklaştırmama çalışmalarıyla çocukları dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı uzak tutmaya çalışıyoruz. Ergenlik dönemindeki gençler, uyuşturucuya başlamış gençlerle bazı ortak davranışlar sergileyebilir. Aileler bu ayrımlara çok dikkat etmesi gerekir" diye konuştu.

OKULLARDA PSİKOLOG OLMALI
Eğitimci yazar Salih Temiz ise, Müdür Demir'in tespitlerinin doğruluğunu onaylarken, okullarda rehber danışmalık hizmetlerinin yanı sıra uzman psikolog olması gerektiğinin altını çizdi.

CANLI TELEFON BAĞLANTILARI
Üç buçuk saat süren programda telefon bağlantıları da gerçekleştirildi. Yapılan telefon bağlantılarında Trabzon'dan eğitimci yazar İrfan Ertav, özellikle 0-3 yaş aralığına dikkat çekerken ailenin rol model olmasında yapılan hatalar üzerine açıklamalarda bulundu.

Giresun'dan bağlanan eğitimci yazar Yardımcı Doç. Dr. Bünyamin Çetinkaya, televizyon ve internet alışkanlıklarının zararlarını belirtirken, kitapların bir takım kötü alışkanlıkları yenmesindeki önemini vurguladı.

İlerleyen saatte yayına bağlanan çocuk gelişimi mezunu yazar şair Zühre Meryem Kaya ise çocukların dünyasının büyüklerin dünyasından daha karışık ve zor olduğunu, ailelerin çocuklara karşı daha anlayışlı ve sabırlı olmaları gerektiğini, onlarla diyalog kurmalarını, diyalogun olmadığı ailelerde yalnızlaşan çocukların istenmeyen arkadaşlıklar kurduğunu belirtti.

Barış BUDANOĞLU