Proje süresince, her hafta sonu, Sinop Sevgi Evlerindeki 7-12 yaş arası çocuklarla zaman geçiren Sinop Üniversitesi öğrencileri, onların hayalindeki oyuncakların resmini yaptırıp, sonrasında bu oyuncakları tasarlayıp gerçeğe dönüştürdüler.

Çocuklardan, 'barış', 'çocuk hakları' gibi konularda fikirlerini alan öğrenciler, bu konularda da onlarla çeşitli etkinlikler yaptı.

Daha sonra proje kapsamında Sevgi Evlerindeki çocukları Eğitim Fakültesinde ağırlayan öğrenciler, önce konferans salonunda 'Çocuk Hakları' konulu kısa ve eğlenceli bir animasyon filmi gösterimi yaptı. Sonrasında Fakülte bahçesinde önceden hazırlanan parkurda ip atlama, kedi merdiveni, slalom çubukları, küçük kutular ve ip engeli gibi etkinlikler düzenleyerek birlikte oyunlar oynadılar.

Etkinlik sonunda çocukların oluşturduğu 30 parçalı Çocuk Hakları Puzzle'ı öğretmenlerine teslim edilerek çocuklara hediye edildi. Üniversite öğrencileri son olarak, Sevgi Evlerindeki çocukların resimlendirdiği 'hayallerindeki oyuncakları' 3 boyutlu olarak hazırlanmış örneklerini hediye etti.