Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrası, her bölgeden binlerce insanı ağırlıyor. İftar sofrasına Caniklilerin yanı sıra Suriyeli, Iraklı ve Afgan misafirler ile iftar vaktinde Canik'ten geçen yolcular ve ilçeye farklı bölgelerden çalışmaya gelenler de katılıyor. Başkan Osman Genç de, iftarını aynı sofrada vatandaşlarla birlikte açıyor.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Meydanda kurulan iftar sofrasında her akşam 3 bin kişi ay-yıldızın gölgesi altında iftarını birlikte açarken, iftar öncesi kazanın başına geçerek vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Osman Genç, Canik'te Ramazan günlerini özüne uygun yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, "Biz büyük bir aileyiz ve büyük bir aile olarak her iftarda Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda ay-yıldızın gölgesi altında buluşuyoruz. Hem halkımızla iftarımızı açıyoruz hem de onlarla bir araya gelerek sohbet etme imkanı buluyoruz. İftarlarımızı halkımızla birlikte açmak, onlarla birlikte aynı duygulara ortak olmak bizleri mutlu ediyor. Herkesi Adnan Menderes'e birlikte iftar açmaya bekliyoruz" dedi.

YENİ MEDENİYET TASAVVURU

Sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirdiklerini belirten Başkan Genç, "Ramazan, sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşlik ayıdır. Biz de iftar sofrasının haricinde Ramazan etkinliklerimiz kapsamında insanlarımıza Ramazan nostaljisini yaşatıyoruz. 7'den 77'ye her yaştan insanımızın kaynaşma imkanı bulduğu etkinliklerimizi, özellikle çocuklarımızın, bu manevi havayı geleceğe aktarmaları noktasında önemsiyoruz. Çünkü bizim temel amacımız, yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni neslin inşasıdır. Dolayısıyla çocuklarımıza maneviyatımızı öğretmemiz ve gelecek kuşaklara aktarmamız çok önemlidir' diye konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

İftar sonrasında ise Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda tam bir eski Ramazan günleri yaşanıyor. Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam ayrı bir etkinliğin sahnelendiği ve Başkan Osman Genç'in de vatandaşlarla birlikte izlediği programlar yoğun ilgi görüyor. Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri'nden vatandaşlar da oldukça memnun olduklarını ifade ederek Başkan Genç'e teşekkür ettiler.