Ankara'da 2, İstanbul'da ise 1 cinayet işleyen Atalay Filiz, İzmir'de başarılı bir operasyon ile yakalandı. İzmir'deki işlemlerinin ardından İstanbul'a sevk edilen seri katil Filiz'e, polisler tarafından sorulan 'Fatma Kayıkçı'yı sen mi öldürdün?' sorusu ise yanıt buldu. Filiz, polislerin sorusuna 'Evet' diye cevap verirken, 'Herkes gibi o da beni Furkan olarak tanıyordu. Ancak bir gün arkamdan Atalay diye bağırdı. Çok şaşırdım ama belli etmemeye çalıştım. Bu durum pek hoşuma gitmedi. Herkesin gerçek kimliğimi ve cinayetten arandığımı öğreneceğini düşündüm. Benim için tehlike arz eden Fatma Kayıkçı'yı öldürmeye karar verdim' dedi.

Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın seri katil Filiz'in gizli ve kilitli bulundurduğu odasına girmiş olabileceği ve Atalay ismine bu şekilde ulaşmış olabileceği düşünülüyor.

Seri katil Filiz, 2013 yılında TÜBİTAK'ta çalışan Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürdüğünü itiraf ederken, saplantılı bir ruh haline sahip olan seri katil, bu iki cinayeti de eski sevgilisi Olga'nın kaybolmasında kendisini suçladığı için işlediğini belirtti.