EURO 2016 Elemeleri'nde gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan İzlanda, şampiyonaya da Portekiz beraberliğiyle başladı. Dün oynanan mücadelede 1-0 öne geçen Portekiz, İzlanda'nın attığı gole engel olamayarak sahadan beraberlikle dönmek zorunda kaldı.

Son derece sert bir savunma yapan ve Portekiz'e gol şansı tanımayan İzlanda'ya, yıldız futbolcu Cristiano Rolando'dan eleştiri geldi. Ronaldo; 'İzlandalıların kutlamalarını gördüğümde Avrupa Şampiyonu olduklarını sandım. Gerçekten inanılmazdı. Maç boyunca savunma yapıp şansın yardımıyla 1 puan aldılar. Bu küçük kafayla turnuvada başarılı olmaları imkansız.' dedi.

Sert açıklamalarına devam eden Ronaldo, savunma futbolu için; 'Maç boyunca kalesinin önüne otobüs parkeden bir takıma gol atmak kolay değil. Ancak İspanya ve Fransa gibi favorilerin de ne kadar zorlandığını gördük. Bir sonraki maçımızı kazanacağımızdan hiç şüphem yok.' şeklinde konuştu.

RONALDO'YA CEVAP GELDİ

Ronaldo'nun sert eleştirilerine maruz kalan İzlanda cephesinde ise yanıt Arnason'dan geldi. Arnason; 'Ronaldo kalenin önüne otobüs parkettiğimizi söylemiş. Sanırım kendisi Barcelona gibi oynayacağımızı düşünüyordu.' dedi.