Bir yıl önce eğitim-öğretim hayatına başlayan Samsun Fen Bilimleri Okulları, düzenlediği muhteşem bir törenle ilk mezunlarını verdi. Törene, Samsun Vali Yardımcıları Ali Galip Saral ve Faruk Necmi Kurt, okul kurucuları Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Mustafa Kemal Yavuz, Serdar Karaman, Abdurrahman Yavuz, Haluk Torun, Uğur Baysal, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

MÜDÜR TEBRİK ETTİ

Törende konuşma yapan Lise Okul Müdürü Uğur Ekinci, "Bugünün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum" dedi.

ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI

Kurucu müdür Kemal Yavuz ise, "Bir milletin büyüklüğü nüfusun çokluğu ile değil, bilime ve ahlaka önem veren insanların sayısı ile belli olur. Biz de bugün Fen Bilimleri Okulları olarak akıllı, çalışkan, modern bilime değer veren, düşündüğü gibi davranan, içten, özgür, Atatürk ilkelerine bağlı, fark yaratan bireyler yetiştirmek için çıktığımız bu yolda ilk öğrencilerimizi mezun ediyoruz" diye konuştu.

MEZUNİYET COŞKUSU

İlk mezunlarını vermenin gururunu yaşayan Fen Bilimleri Okulları büyük bir coşku ile mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Öğrenciler törenin sonunda balonlar eşliğinde keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Ayşe KUŞCU