İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2015-2016 yılı mezunları için rozet ve baret takma töreni düzenledi. İMO hizmet binasında düzenlenen törene, öğretim elemaları, İMO üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte 169 mezun öğrenci mesleklerinin simgesi baretlerini, İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü ve İMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Hüseyin Talak'tan aldı.

KOTA GETİRİLMELİ
Mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik eden İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, konuşmasında inşaat mühendisliği mesleğinin sorunlarına değindi. Öncü, ''İnşaat mühendisliği insan sağlığını ve can güvenliğini direkt ilgilendiren bir meslek. Ancak bugünlerde neredeyse her ile bir üniversite ve ilçeye bölüm anlayışı terkedilmeli. İnşaat mühendisliği eğitimine kota getirilmeli. Çünkü son 10 yıldaki mezun sayısı, geçmiş 50 yıldakilere denk oldu. İnşaat mühendisi olmak güzel bir şey, sayımızın artması da öyle ancak ülkemizde şöyle bir tezat var. Öğrenci başına düşen öğretim elemanı bakımından Avrupa'da gerilerdeyiz. Ama nüfus başına düşen inşaat mühendisi bakımından üst sıralardayız. Gereğinden fazla mezun var ve gereğinden fazla bölüm açılıyor. Bu ülkede buna ihtiyaç yok, mesleğin ve eğitimin niteliğinin yükselmesine ihtiyaç var. Bu durum genç kardeşlerimizin şevkini kırmasın, zorlu bir maraton sizleri bekliyor. Tüm meslektaşlarımı teker teker kutluyor, hepinize başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU