Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında 2'si yerli olmak üzere 9 film vizyona girdi.

'Ammar 2: Cin İstilası'

Yönetmenliğini Özgür Bakar'ın üstlendiği korku türündeki filmin birincisi, emniyet tarafından bulunan bir kasetin izlenmesiyle kurgulanmıştı. İzleyiciyle yarın buluşacak ikinci film ise bu kasetin gazetecilik bölümü okuyan bir grup gencin eline geçmesinden sonra yaşananları konu alıyor.

'Bi O Kalmıştı'

Burak Babayiğit'in yönettiği film, umutsuzluklar, hayaller ve duygusal zenginliklerle örülü Altuntaş ailesinin trajikomik hikayesini izleyiciyle buluşturacak.

'Senden Önce Ben'

Jojo Moyes'in çok satan romanından uyarlanan aynı adlı film, tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam ve bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadının aşklarını konu ediniyor.

'Robinson Crusoe'

Kahraman kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Fakat adada pek çok hayvan türü yaşamaktadır; yani Robinson aslında pek de "tek başına" değildir. Bu adada yaşayan ve daha önce hiç insanla karşılaşmamış olan hayvanlar için ise bu ilginç tür -yani insan- karada yürüyen bir deniz canavarıdır. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır. Ve dünyanın en meşhur, en sevilen hikayesini bu kez keyifli ve eğlenceli bir başka açıdan, hayvanların gözünden izlemeye başlarız.

'Bin Başlı Canavar'

Yönetmen koltuğunda Rodrigo Pla'nın oturduğu ve başrolünü Laura Santullo üstlendiği film, sigorta şirketi kocasının bakım masraflarını karşılamayan Sonia Bonet'in sistemle mücadelesini işliyor.

'Lanetli Çocuk'

Başrolleri Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson'ın paylaştığı film, bir bebek bakıcısının yaşadığı korku dolu hikayeyi beyaz perdeye taşıyor.

Greta, yaşlı İngiliz bir çiftin evine dadı olarak işe alınır. Genç kadın dadılık yapacağı çocuğun neredeyse gerçek boyutlarda bir oyuncak bebek olduğunu anladığında ufak çaplı bir şok yaşar. Ancak yaşlı çift 20 sene önce kendi oğullarını kaybetmiş ve onun ölümüyle baş edebilmek için böyle bir yola başvurmuşlardır. Böylelikle Greta, haftasonu çift uzaktayken oyuncak bebekle evde kalmaya ikna olur. Gitmeden önce Greta´nın uyması gereken kuralların yazılı olduğu bir liste bırakırlar. Ancak Greta´nın en büyük kabusu gerçekleşir ve oyuncak bebeğin canlı olduğuna inanmaya başlar.

'Siyahın Elli Tonu'

E.L. James'in romanından beyazperdeye uyarlanan "Grinin Elli Tonu" filminin parodi versiyonu olan filmde, Marlon Wayans, Kali Hawk, Mike Epps ve Jane Seymour başrolleri paylaşıyor.

'Merkezi İstihbarat'

Rawson Marshall Thurber'in yönetmenliğini üstlendiği film, bir zamanların dalga geçilen öğrencisinin, büyüyünce tehlikeli bir CIA ajanına dönüştükten sonra, lise mezunların buluşmasıyla gelişen olayları işliyor.

'İnatçılar'

Yönetmen koltuğunda Grimur Hakonarson'un oturduğu dram türündeki "İnatçılar", şehrin dışında geniş bir vadide yan yana evlerde yaşayan yaşlı iki kardeş Gummi ve Kiddo'nun yaşadıklarını konu alıyor.