Bakan Kılıç, Fenerbahçe'nin rakibi Monaco'ya yazı gönderildiğine dair oluşan spekülasyon için, "Normalde kulüpler aralarında yazışır. Monaco, Fenerbahçe'den aldığı garanti karşısında resmi bir yazı istemiş. bizim verdiğimiz o. Türkiye'de her şeyin normal olduğunu söyledik" dedi

TAKVİM YÜRÜYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, darbe girişiminin spor müsabakalarını etkilemediğini belirterek, "Normal takvimlerimiz işlemeye devam ediyor. Bu darbe girişimi sırasında Trabzon'da devam eden uluslararası bir organizasyon vardı. Daha sonra geçen hafta Samsun'da yaptığımız işitme engelliler olimpiyatına yönelik olarak başlangıç töreni vardı ve 5 dalda dünya şampiyonası yapıldı. Pazar sabahı İstanbul'da 28. Kıtalar Arası Boğaziçi Yüzme Yarışmaları oldu. 2 bine yakın katılımcı oldu ve 800'ü yabancıydı. Kırkpınar güreşlerimiz yapıldı ve hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

GÜVENLİ ÜLKEYİZ

Fenerbahçe'nin bugün Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Monaco ile ilgili bazı spekülasyonlar oluştuğuna da dikkat çeken Bakan Kılıç, "Bu tarz durumlarla kulüpler birbiriyle yazışır. Ancak burada herhalde bir tercübe hatası oldu. Rakip takım, Fenerbahçe'den aldığı garanti karşısında resmi biz yazı da istemiş. Bizim onlara gönderdiğimiz yazı o. Biz Türkiye'de her şeyin normal olduğunu söylüyoruz. Biz normal her şeyin düzenli bir şekilde işlediğini, güvenliğin sağlandığını, hiçbir sıkıntı olmadığını, Türkiye'nin gayet güvenli bir ülke olduğunu, hatta Avrupa Şampiyonası'nın Fransa'da OHAL altında icra edildiğini Fransız yetkililere hatırlattık" dedi.