15 Temmuz gününden itibaren Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda on binlerce Samsunlu ile birlikte demokrasi nöbetine devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, vatandaşlara çağrıda bulundu. Başkan Tok, vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlerinize gidin çağrısını duymadan meydanları terk etmemeleri gerektiğini ifade etti.

PEHLİVANLAR MEYDANDA
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ordulu Recep Kara ve üçüncüsü Samsunlu Şaban Yılmaz ile bir araya geldi. Pehlivanlara demokrasi nöbetine destek verdikleri için teşekkür eden Başkan Tok, sporcularla uzun süre sohbet etti ve başarılarının devamını diledi.

KİTAPLARA KONU OLACAK DESTAN
Türk milletinin kitaplara konu olacak destanlara imza attığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "15 Temmuz darbe girişimi sonucu aziz milletimiz bir aslan gibi kükremiş ve hain, kansız darbecileri püskürterek bir tarih yazmıştır. Dünya tarihinde bir ilke imza atan bu koca yürekli milletimiz darbe yapmak isteyen hainlere darbe yaparak adeta bir korkak gibi kaçmalarına sebep olmuştur. İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatı ile sokakları meydanları boş bırakmayan milletimiz kitaplara konu olacak destanlara imza atmıştır. Bizler de gerek yerel yöneticiler gerek siyasiler olarak Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetimize onbinlerce hemşerimiz ile yorulmadan sıkılmadan devam ediyoruz. Görüyoruz ki halkımız bu meydanları evleri gibi sahiplendi. Ailesi, çocukları ile meydanlara çadır kurmuş halkımız tüm dünyanın gururu olmuştur. Halkımızdan isteğimiz, ricamız hainler milletin zaferini, gücünü hazmedene kadar meydanları benimseyelim ve asla boş bırakmayalım" diye konuştu.