Toplantıda yıkımların kanunsuz olduğu belirtilerek hukuk mücadelesinin sürdürülmesi kararlaştırıldı. Muhtar Veli Aydın ise konuyu Cumhurbaşkanı'na taşıyacağını söyledi


19 Mayıs ilçesi Yörükler Beldesinde Yörükler Yardımlaşma Dayanışma ve Yörük Kültürü Yaşatma Derneği çadırında toplanan yaklaşık 200 kişi, Samsun Büyük Şehir Belediyesi'nin yıkımlarını durdurmak için istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya 19 Mayıs Belediyesi eski Başkanı İsa Eroğlu, Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın, Yörükler Yardımlaşma Dayanışma ve Yörük Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Yağbasan, yazlıkçılar ve mahalle halkı katıldı.

YILMAZ GELSİN BİZİMLE KONUŞSUN
Toplantıda Çiftçi Durmuş Akbulut, çağrıda bulunarak, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz neden buraya gelip bize açıklama yapmıyor. Bizleri neden böyle mağdur edip uykusuz bırakıyor, arazimize bizler neden sahip çıkamıyoruz. Yusuf Ziya Yılmaz mı biliyor bizim sınırlarımızı? Vatandaşın evini yıkacağına gelsin bizlere konuşsun" diyerek tepki gösterdi.

YIKIMLAR KANUNSUZ
Yörükler Beldesi Yardımlaşma Dayanışma ve Yörük Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Yağbasan, Büyükşehir Belediyesi'nin deltada gerçekleştirdiği yıkımların hukuksuz olduğunu öne sürerek, "Yıkımlara dayanak olan belge hükümsüzdür. Yusuf Ziya Yılmaz'ın taktiklerini ben çok iyi inceledim. İlkadım, Canik, Balıkhane, Sathanede de aynısını yaptı. Önce bir adım atıyor, dinliyor sonra yapacağını yapıyor. Bizim burada da aynı taktiği uygulayarak bizleri böldü. Mesele üreme alanı değil. Ürete alanı bizim evlerimiz ile alakalı değil. Üreme alanıyla ilgili sit kurulu var, bu sit kurulu evlerin orada olup olmayacağına karar verir. Ayrıca sit kurulu da bunu istiyor. Şimdi Büyükşehir'e geçti. Büyükşehir bunu yapıyor ama kanunsuz yapıyor. Bu yıkımları tapumuzda olsa bu şekilde önleyemeyiz, bunu önlemenin yolu kanunları kullanarak yasal yollarla çözmektir." dedi.

CUMHURBAŞKAN'INA ÇIKACAĞIM
Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın, "Buranın 120-130 yıllık bir geçmişi var. Bizler 120 yıldır buradayız. Bizim ne mülkiyetimizi ne de ormanlarımızı tanıyorlar. Evlerimizi usulsüz şekilde yıkmaya çalışıyorlar biz buna karşıyız. Biz burada işgalci değiliz. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden muhatap bulamıyorum. Ben Muhtarım Cumhurbaşkan'ı Erdoğan bizlere değer verip çağırıyorsa, ben de ona gider şikayetlerimi yaparım. Bu usulsüz yıkımın biran önce durdurulması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.
Toplantının ardından yıkıma tepki gösteren vatandaşlar Kuş Cenneti yolu üzerinde bulunan Şebbek Köprüsü üzerine çıkarak yol kapatıp "Yusuf Ziya Yılmaz evlerimizi yıkamaz" şeklide slogan atarak tepki gösterdi.

Ümit CEYLAN