Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da meydana gelen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu:

"İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda Suriye kökenli bir saldırı gerçekleşti. Ben patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terör örgütleri karşısında tek yürek olmamız gerektiğini göstermiştir."

"TEK YÜREK OLMALIYIZ"

Erdoğan, 'İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar şuanda maalesef bu terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli, yabancı, öyle zannediyorum ki şöyle yarım saat, 1 saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum ki 15 kadar yaralı var 'dedi.
'Bu hadise bir kez daha millet olarak terör karşısında, terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir' diye konuşan Erdoğan, 'Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Bizim için DAİŞ'le PKK'nın, PYD'nin, YGP'nin, DHKP-C'nin, MLKP'nin velhasıl adı veya kısaltması ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin bir diğerinden farkı yoktur' ifadelerini kullandı.

"SİZ AYDIN DEĞİLSİNİZ"

Aydın müsvetteleri devletin katliam yaptığından bahsediyor. Siz karanlıksınız aydın değilsiniz. Güneydoğu'yu bilemeyecek kadar cahilsiniz. Ama biz oraları iyi biliriz. Bugün güneydoğuya havalimanları gitmişse yollar zengin bir hale gelmişse bizim Kürt kardeşlerimize ne kadar değer verdiğimizin göstergesidir. Terör örgütü ne yapmıştır oralara? Terör estiriyorlar. Hiçbirisi Yasin Börü'yü konuşmuyor. Üçüncü kattan aşağı atıp üzerinden arabayla geçip şehit ettiler. 6-8 Ekim olaylarının sorumlusu kim? Nerdeydiniz aydınlar? Bunu lanetlediniz mi?

A'dan Z'ye Türkiye'de neler oluyor bitiyor biz her şeyi anlatmaya hazırız.