Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü?nden geçişin 31 Ağustos gecesine kadar ücretsiz olacağını açıkladı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün milletimize tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte 3 Başbakan ve Sayın Gül ile birlikte çalıştık."

"Dalga geçenler oldu ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok, Halep oradaysa Arşın burada. Allah'a hamdolsun yaptık. Değerli kardeşlerim şimdi açılışını sizlerle yapıyoruz. Bu gurur duyulası milletimizle yapıyoruz. Siz farkısınız."

"Siz tankların, topların helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. 1. Köprü şimdi ne oldu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu, onun adını siz koydunuz. 2. Köprü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şimdi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz."

"İnşallah Boğaz'ın altından bir Marmaray'ımız var. İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelimizi açıyoruz. Bu güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan Makedonya Cumhurbaşkanı, KKTC Başkanı'na, Bosna Hersek Başkanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Başkanı ve dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum."

"Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Denizin üzerinden 3. defa şu anda Avrupa'dayız Asya'ya geçeceğiz. Bu köprü hem tekerlekli araç geçişini hem raylı sistemi birlikte sağlıyor olması bakımından dünyada öncü bir köprü. Şu anda iftiharla gördüğümüz bu köprü inşallah birçok şeye öncü olacak. Bunu göreceksiniz."

"Dünya filmleri buralarda çekilecek bunu göreceksiniz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Osman Gazi Köprüsü ile halkımız farklılığı hissetti mi, etti, inşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını yapıyoruz. Şimdi Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım."

"Siz nasıl bunları yaparsınız diyorlar, biz hangi milletin torunlarıyız. Bizim üzerimizde bir görev var bu görevi yapıyoruz. 2 ay önce Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Geçtiğimiz yıl Ağın Karamarağa Köprüsü'nü milletimize kazandırmıştık."

"Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor azimle. İman öyle bir güçtür ki tekeden bile süt çıkarır demiş Atalarımız. Hemen yakınımızda inşası süren 3. Havalimanı var. İnşallah ilk etapta 90 milyon yolcu. 2018 yılının başında açıyoruz. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı oluyor. Bittiğinde bir numara olacak."

"Unutmayın güzel bir kelam vardır. Biz seferle emrolduk, zaferle değil, biz seferdeyiz, zafer Allah'a aittir. İşte bir de 3 katlı büyük İstanbul Tüneli, Boğaz'da o da var."

"Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler hamdolsun her şey olumlu seyrediyor. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız."

"İhracat ve turizmde kısmi sıkıntılar için ciddi tedbirler hayata geçiriliyor. Bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu. 2016 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmasaydık nerelere salvurulacağımızı düşünmek istemiyorum."

"Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz dedik ve girdik."