İntihar girişimleri, uyuşturucu kullanımı ve fuhuş olayları yaşandığı için çevre sakinlerinin "Melanet Apartmanı" diye adlandırdığı metruk bina için İlkadım Belediyesi harekete geçti. Belediye, bina ortaklarına, "Ya tedbir alın ya da biz koruma uygulayacağız" yazısı gönderdi.

Bir intihar girişimi daha! İşte Samsun'daki 'Melanet Apartmanı'

ORTAKLARA TEBLİGAT
Samsun'un İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi Ülkem Sokak'taki çok katlı metruk binada intihar girişimlerinin yaşanması, uçucu ve uyuşturucu madde kullananlarla, fuhuş yapanların mekanı haline dönüşmesi Haber Gazetesi'nde "Melanet Apartmanı" manşetiyle yer almıştı. Çevre sakinlerinin artan şikayetleri ve haberin gazetede yer alması üzerine İlkadım Belediyesi harekete geçerek, bina ortaklarına tebligat çıkardı.

MAHKEMESİ DEVAM EDİYOR
İlkadım Belediyesi yetkilileri, Melanet Apartmanı mülk sahipleriyle irtibat kurulmaya çalışıldığını belirterek, "Kılıçdede Mahallesi Ülkem Sokak'ta yeni adliye karşısında bulunan bina için Tapu Müdürlüğü'ne müracaat edilerek mülk sahipleri ile irtibat sağlanmaktadır. 2000 yılında inşaat ruhsatı alınan binanın arsa sahibi ve müteahhit arasında çıkan ihtilaf ve anlaşmazlıktan ötürü mesken 16 yıldır tamamlanamamaktadır. Yarım kalan bina ile ilgili devam eden mahkeme süreci sonrası binanın kaderine terkedilmesi, meskeni toplum huzurunu ve güvenliğini tehdit eden, gayri ahlaki olayların yaşanmasına zemin hazırlayan bir konuma getirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

YIKIM İÇİN AFET RİSKİ KARARI ŞART
Belediye yetkilileri, binanın yıkılmasının istenmesi için 'Afet Riski' olması gerektiğini, bunun tespitinin de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılabileceğini, risk tespiti yapıldıktan sonra ise maliklerle anlaşma yoluna gidilirek mülkü idare tarafından yani Kaymakamlıkça karar alınarak yıkım yapılabileceğini kaydetti.

BELEDİYE GİRİŞLERİ KAPATACAK
İlkadım Belediyesi yetkilileri, binada önleyici koruma tedbirleri alınması için harekete geçtiklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Ancak yıkım talebinden önce belediye olarak Tapu'dan maliklerin adres ve iletişim bilgilerini istedik. Sorumlu belediyecilik anlayışımızla sorunun giderilmesi noktasında binanın mevcut durumu ile ilgili maliklere tebligat gönderiyoruz. Tebligatımızda, binanın şu anki durumunun toplum huzuru ve güvenliğini tehdit ettiğini, sahipsiz bırakılan binada gayri ahlaki olayların yaşanmasının önüne geçmek için maliklere koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasını talebimizi ileteceğiz. Maliklere vereceğimiz belirli bir süre zarfı içinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmaması halinde Belediye Encümenimizce alacağımız kararlar doğrultusunda binayı biz koruma altına alacağız. Dışarıdan bina içerisine herhangi bir girişin olmaması için arsa etrafını, bina ana giriş kapısını ve pencereleri güvenlik açısından kapatacağız."

Dilber BAHADIR